Tekvicu nasekanú nahrubo v pekáčiku zakryjeme alobalom a pečieme na 200 stupňoch cca 30 minút domäkka.Takisto ju môžete urobiť na pare-ako kto chce.
Hotovú nechajte vychladnúť a premixujte tyčovým mixérom.
Pridajte namrvené droždie,cukor,soľ,olej a vajce,premiešajte a nasypte preosiatu múku.
Vymieste cesto,zakryte a nechajte zdvojnásobiť objem.V ceste je málo droždia a u mňa bolo chladno,nechala som 3 hodinky odpočívať.
Cesto potom rozdeľte na 9 kúskov (à 80 g), vytvarujte bochníčky a na pomúčenej doske nechajte zakryté 30-60 minút podkysnúť.
Rozohrejte si nepriľnavú panvicu,ktorú viete zakryť vrchnákom.Len jemne..na orientáciu:ja mám indukciu s 9-timi stupňami a zohriala som ju na 4 a pol.
Teda jemná teplota,aby sa stihli žemličky prepiecť.
Poukladajte do rozohriatej panvice podkysnuté bochníčky s rozostupom (robte radšej na dva krát,aby sa nezlepili) hneď zakryte.Pečte z oboch strán 7-8 minút,otvorte len na obrátenie.
Nechajte na mriežke vychladnúť☺️