Ale čo tu budem básniť,zvrtnite si aj vy:
Rozkvas:190 g hl.múky špeciál,190 g vody,1 PL kvásku(alebo zrnko droždia)-ak je horúco,rozkvas je za 6-7 hodín hotový,inak zarobte večer.
Cesto:rozkvas+360 g hl.múky špeciál,240 g vody-zamiešať,nechajte 20 minút odpočítavať(autolyzovať) a pridajte 10g soli,dobre premieste.Vložte do naolejovanej misy,zakryte,nechajte cca 2 hodinky kysnúť,každú polhodinku preložte cesto a vytlačte bubliny.
Olivovým olejom vymastite plech s vyšším okrajom,vylejte cesto a naň bylinkový olej..bruškami prstov ho dobre zapracujte a pritom vytlačte zľahka cesto na celý plech.Nechajte 10 minút podkysnúť..posypte hotovou cibuľkou,zase prstami trochu povtláčajte,nechajte 30 minút podkysnúť(kým sa rozohreje rúra na 250 stupňov),vložte a pečte 20 minút.Vytiahnite,posypte strúhaným gouda syrom(50-80 g) a dopečte 8-10 minút.
Bylinkový olej:70 ml oliv.oleja premixujte krátko so zmesou rôznych byliniek-nešetrite nimi(rozmarín,tymián,bazalka,kôpor,pažítka,petr.vňaťka-čo nájdete),nasekaným strúčikom cesnaku,soľou a mletým č.k.
Karamelizovaná cibuľa:3 cibule nakrájame na pásiky,na panvici rozpustíme lyžicu cukru na karamel,pridáme cibuľu,poprehadzujeme,pridáme lyžicu oleja,dobre soli,mčk a opekáme cibuľku do svetlohneda(mala by byť ešte chrumkavá).
Olej aj cibuľku si viete pripraviť dopredu.
A už len haaaammm🥱