Nech sa páči:
Rozkvas:100 g ražnej chlebovej múky,100 g vody,1 PL kvásku/gulička droždia o veľkosti hrášku.
Rozkvas nechať cca 10-12 hodín kvasiť.
Zápara:50 g rozdrvených ľanových semiačok,75 g horúcej vody,13 g soli-zaliať a zakryť,robte zarovno s rozkvasom.
Cesto:150 g celozrnnej pšeničnej múky,150 g špeciál 00 múky,100 g hladkej pšeničnej múky,275 g vody,1 PL slnečn.oleja,100 g lúpaných pistácií.
Vykvasený rozkvas zmiešajte s preosiatymi múkami a vodou,premieste a nechajte polhodinku autolyzovať.
Pridajte zaparené ľanové semienka a olej a vymieste cesto.Na konci pridajte pistácie a premieste.
Zakryte,nechajte kvasiť 2 hodiny a pomedzi to dvakrát preložte.
Na jemne naolejovanej doske zatočte do bochníka,vložte do vysypanej ošatka nechajte vykysnúť.
Pečte so záparou 10 minút(250-270 stupňov),vyberte záparu,stiahnite teplotu na 200 stupňov a dopečte 35 minút.
Nechajte na mriežke úplne vychladnúť.
❤️😘