Špargľový šalát so suflovaným?+pikoška

Teplý špargľový šalát,vinaigrette a suflované vajíčko?(s lejúcim sa žĺtkom???)
Recept na tento šalát nájdete v špargľovom špeciáli..https://mezula.sk/velky-sparglovy-special/

Vajce urobíte takto:vyhrejte si rúru na 200 stupňov,na plech položte trochu papiera na pečenie a potrite ho maslom.Takisto vytrite maslom aj väčšiu okrúhlu kovovú formičku.Bielok oddeľte od žĺtka a vyšľahajte ho so štipkou soli dotuha.do formičky navrstvite sneh z bielka,lyžicou popritískajte,aby bolo rovnomerne-naplňte takmer po okraj a v strede vytvorte priehlbinku.Opatrne do nej nechajte vkĺznuť žĺtko a trochu ho posoľte.Zakryte snehom.Vložte do rúry na 7 minút..vyberte,nechajte trochu vychladnúť (ono trošku klesne),tenkým nožíkom opatrne “orežte” bielok,zdvihnite formičku a servírujte na špargli.
Pikoška???:nie je to nič svetoborné,takto pripravené vajce sme si robili už ako deti..na chlebíku s maslom a kečupom,poobkladali sme ho snehom a do stredu dali žĺtok,posolili a nechali zapiecť..normálne vidím aj teraz,ako nám to žĺtko tieklo dole rukou ?
A viete odkiaľ sme mali recept?Z časopisu Život,konkrétne od samej Cindy Crawford-napísala,že tieto chlebíky robí často,keď ju prekvapí návšteva-a nazvala ich “Slniečkové toasty”☀️??
Áno,takéto koniny si ja z detstva pamätám ??‍♀️

Suroviny

Špargľový šalátkuk nižšie
párvajec
troškusoli a masla
okrúhleväčšie vykrajovačky

Podobné recepty