Cviklový quiche

Cvikla v chladných dňoch musí byť!🍂

Quiche milujeme a s chrumkavým zeleným šalátom je to vitamínová bomba a trebárs aj ľahká večera☺️-a tie farby na ňom teda tiež nie sú na zahodenie🥰

Zase bude kamoška Kofka pindať,že tam nie je hrča mäsa 🤣🤷🏼‍♀️

Cesto:

Múku so soľou si preosejeme a spolu so studeným maslom vypracujeme cesto-vodu si prilievajte postupne,aby sa Vám s ním dobre robilo.Cesto zabaľte do fólie a nechajte odpočívať v chladničke 30 minút.

Potom si ho vyvaľkajte na papieri na pečenie a spolu s ním preložte do okrúhlej formy (24-26 cm)..cesta je dosť,kraje si môžete zrezať dorovna.Cesto popichajte naspodku vidičkou,preložte ešte raz papierom na pečenie (zaťažte si buď strukovinou,alebo menšou okrúhlou formou) a cesto na 175 stupňoch 15 minút predpečte.

Medzitým si nakrájajte nadrobno cibuľu,speňte ju na oleji a pridajte nahrubo nastrúhanú cviklu.Prehoďte,podlejte trochou vody a duste ju 10 minút.Medzitým ju dochuťte medom,citrónovou šťavou,soľou a čiernym korením.Už takto musí byť chutná.Tu si môžete pridať nastrúhaný chren ak chcete.So soľou opatrne,soliť sa bude ešte aj zálievka a feta syr je taktiež slaný 😊

Zálievka:

Kyslú smotanu prešľahajte s vajcami dohladka,osoľte a nameľte čierne korenie.Na konci pridajte hrsť kôpru,alebo bylinky aké ste si zvolili.

Na predpečené cesto si navrstvite cviklu,na ňu nadrobte fetu a celé to rovnomerne zalejte zálievkou.Dopečte quiche ešte 35 minút😙

Suroviny

Cesto:
250 gpšeničnej celozrnnej múky
125 g masla
1 kopistá člsoli
2-5 PLstudenej vody
Plnka:
1 ksčervenej cibule
350 g očistenejsurovej cvikle
1 PLmedu
z 1/2 citrónašťava
nastrúhaný chrenpodľa chuti
soľ a čierne koreniepodľa chuti
Zálievka:
200 gkyslej smotany
3vajcia
hrsťkôpru (ak nemáte radi tak trebárs pažítka,či petržlen)
soľ s čierne koreniena dochutenie
cca 100 gfeta syra

Podobné recepty