Cesto:
Múku so soľou si preosejeme a spolu so studeným maslom vypracujeme cesto-vodu si prilievajte postupne,aby sa Vám s ním dobre robilo.Cesto zabaľte do fólie a nechajte odpočívať v chladničke 30 minút.
Potom si ho vyvaľkajte na papieri na pečenie a spolu s ním preložte do okrúhlej formy (24-26 cm)..cesta je dosť,kraje si môžete zrezať dorovna.Cesto popichajte naspodku vidičkou,preložte ešte raz papierom na pečenie (zaťažte si buď strukovinou,alebo menšou okrúhlou formou) a cesto na 175 stupňoch 15 minút predpečte.
Medzitým si nakrájajte nadrobno cibuľu,speňte ju na oleji a pridajte nahrubo nastrúhanú cviklu.Prehoďte,podlejte trochou vody a duste ju 10 minút.Medzitým ju dochuťte medom,citrónovou šťavou,soľou a čiernym korením.Už takto musí byť chutná.Tu si môžete pridať nastrúhaný chren ak chcete.So soľou opatrne,soliť sa bude ešte aj zálievka a feta syr je taktiež slaný 😊
Zálievka:
Kyslú smotanu prešľahajte s vajcami dohladka,osoľte a nameľte čierne korenie.Na konci pridajte hrsť kôpru,alebo bylinky aké ste si zvolili.
Na predpečené cesto si navrstvite cviklu,na ňu nadrobte fetu a celé to rovnomerne zalejte zálievkou.Dopečte quiche ešte 35 minút😙