Šunku si nechajte u mäsiara narezať na 0,7 cm hrubé plátky..môžete aj na 1 cm,to už nechám na Váš apetít..
Vajcia si oddeľte,žĺtky premiešajte v miske s bielym vínom,múkou,bylinkami a nadrobno nasekaným strúčikom cesnaku.Osoľte a pridajte čierne korenie.Z dvoch bielkov a štipky soli si vyšľahajte sneh a opatrne ho vmiešajte ku žĺkovej zmesi.Ochutnajte,ale moc slané cestíčko nerobte,šunka jej obsahuje dosť😊
Medzičasom si už zohrievajte dostatočné množstvo oleja-samozrejme na miernej teplote,cestíčko sa musí prepiecť-mnohí z Vás raz určite mali zážitok so surovým černohorským rezňom🤣🤣🤣
Plátky obaľte najskôr v hladkej múke,potom v cestíčku a opatrne vložte do horúceho oleja a ozaj pomaly opečte z oboch strán dozlata.Vyberte na papierový obrúsok a nechajte prebytočný olej vsiaknuť.
Moje deti sa šli na tom vydusiť🤤😘
PS:ak by ste robili menšie množstvo plátkov a cestíčko sa zvýši,vložte ho jednoducho po lyžiciach do oleja a dopražte si malé chutné pampúšiky☺️