Ražný toastový chlieb s maslom

Kto z nás by nemiloval vôňu čerstvého chleba?
Rada pečiem ráno,vytiahnem cesto z chladničky a už len šup do vyhriatej rúry🙌🏼

Tento Vám vďaka raži vydrží dlho mäkký😊

Rozkvas:
40 g ražnej chlebovej múky(Roggen 997),40 g ražnej celozrnnej,90 g vody,lyžica kvásku/gulička droždia.

Nechať vykvasiť cez noc(alebo 8-10 hodín).

Cesto:
Rozkvas+280 g vody,100 g ražnej chlebovej,370 g pšeničnej 00 extra(Weizen 550).

Jednoducho premiesiť,cesto nechať 30 minút autolyzovať.

Ďalej pridať:

30 g mäkkého masla,11 g soli,10 g medu.
Vymiesiť,2 hodiny nechať kvasiť,2-krát cesto pomedzi kvasenie preložiť,potom stočiť do formy na biskupský chlebík(vymazanej maslom) a najlepšie nechať do rána kvasiť v chladničke..
Pred pečením pozdĺžne narezať a piecť pri 240 stupňoch 10 minút so záparou,vybrať vodu a na 200 ešte cca 30 minút dopiecť..vyklopiť z formy a nechať vychladnúť na mriežke🤤

Suroviny

40 gražnej chlebovej múky(Roggen 997)
40 gražnej celozrnnej múky
90 gvody
1 PLkvásku alebo zrnko droždia o veľkosti hrášku
280 gvody
100 gražnej chlebovej múky
370 ghladkej múky špeciál (Weizen 550)
30 gmasla
10 gmedu
11 gsoli

Podobné recepty