Maraton 2024 ✨

Cukrársky Maraton 2024!

Chcem Vám trochu priblížiť,čo som celé tie týždne stvárala a ako som sa z toho tešila,lebo veď:ja MILUJEM pečenie?

Cukrársky a pekársky Maraton organizuje @topcakestudio z Česka a tuším už pár rokov beží..žiaľ,ja som to zachytila až tohto roku,ako som začala sledovať niektoré šikovnice,čo tiež rady pečú✨

Maraton je rozdelený na dve časti:1.časť vedie sama Júlia Alexovičová z TopCakeStudio,obsahuje päť receptov,pekne polopatisticky vysvetlených formou videí+máva každý týždeň živé vstupy,kde odpovie na prípadné otázky.

V druhej časti je receptov šesť a tam sú už na pomoc prizvané cukrárske a pekárske hviezdy-takisto sú recepty vysvetlené dopodrobna formou videí a pomocou live vstupov.

Jeden z daných receptov v oboch častiach môžete vynechať (trebárs z časových dôvodov,alebo pre väčšiu náročnosť)

Čo sa zdobenia týka:mali sme voľnú ruku,tvar výrobku sme vedeli taktiež často meniť,podľa foriem aké doma máme.

Vyhrať sa dali pekné poukazy z pastry.cz a kurzy od renomovaných cukrárov a pekárov-žrebovalo sa zo všetkých účastníkov.Vyhrala som trt makový,ale pre výhru som to aj tak nerobila a výhercom srdečne blahoželám??

 

Výslednú prácu treba zdokumentovať fotkami,väčšinou aj fotografiou rezu,pooznačujú sa sponzori a vedúci cukrári-a začne sa Vám ukazovať na instáči komunita,ktorá rozumie Vášmu koníčku-pretože sú takisto šlahnutí ako vy???✨

Do Maratonu sa je možné prihlásiť ako účastník a ako divák.Divák platí za Maraton o čosi viac,lebo nemá prípadné výdavky okolo pečenia.Takisto má ale prístup k receptom a videoreceptom,len ich nemusí zdokumentovať.Ja som ako účastník platila za 1.časť v prepočte 63 €,za druhú 71 €.Celý čas platila pre účastníkov 7 % zľava u sponzora v pastry.cz,odkiaľ ste si v rámci Česka a Slovenska mohli doobjednať,čo schybilo.

Poviete si:to je teda dosť??

Ak sa človek trochu orientuje vo svete cukráriny,určite si už všimol,koľko dnes kurzy stoja..bavíme sa tu o stovkách (!) EUR za jeden kurz k jednej danej téme..takto mám 11 vynikajúcich receptov,s ktorými viem ďalej pracovať,obmieňať ich-a naučila som sa pri nich ďalšie techniky..??‍♀️

Za mňa sa to teda určite oplatí???

Na duševnú “podporu” som na Maraton nahuckala moju milú Ingu z Pečie celé Slovensko a kamošku Lenku do druhej časti.☺️-vymieňali sme si infošky,tipy  a jajdali,ako na to nemáme čas ??????

 

Prvá časť Maratonu:

Recepty Júlie Alexovičovej boli z môjho pohľadu najlepšie vypracované,aké som kedy videla.??Prepracované do detailu,ich jemná sladkosť bola presne na mieru,chuťovo úplná topka-z odrezkov a zvyšných “materiálov” ešte dorobené ozdôbky,zmysel pre detail,chuťové prepojenie,používanie výlučne starých dobrých klasických surovín-proste NEBO?

1.recept:jablkovo-vanilkové choux?

2.recept: Tiramisu tartaletky☕️

3.recept: Malinové briošky ??

4.recept: Jahodové daiquiri rezy ?

5.recept :Čokoládová torta s lieskovcami ??

Toto bola prvá čast a za mňa jedno lepšie,ako druhé????????

 

Druhá časť Maratonu:

1.recept:Čučoriedková mascarpone torta ? (Torty Katulienka)

2.recept: Entremets Plaisir Sucré (Vlad Ryasny)-rez mliečna čokoláda/lieskový oriešok,rez blond čokoláda/citrón/pekanové orechy.K tomu bol uvedený ešte jeden recept na malinové rezy s pistáciami,tie som však nestíhala?


3.recept :Bagels ? (Aleš z mouka_voda_sůl)

4.recept: pohánkovo-karamelový Travel Cake (Kamil Szulc)

5.recept:Vegánska a bezlepková jahodová tartaletka ? (Petra Stahlova)

6.recept :Tanierový dezert s ananásom,maracujou,mono dezertom,sorbetom,pekanovými orechami atď? od Helenky Fléglové.

Aaa koniec???

Maratónu sa tešili všetci z rodiny,kolegovia,kamoši a manželovi kolegovia??

Sklamaná som bola jedine z čučoriedkovej torty? (lebo chuťovo o ničom)

Veľké +++:Ostatné všetko stálo za tú námahu,sú to chuťové bomby,technicky trošku náročné-ale dá sa to v pohode zvládnuť,na každý recept máte vlastne takmer týždeň-ako pracujúca mať za ten čas neumyjete síce ani jedno okno,ale čo už??‍♀️???

Ja som najviac pohorela hádam na pražení pohánky??.Všetko sa dá ale časovo rozložiť,kopec prísad sa aj tak musí chladiť či mraziť.

A ináč..sem tam som aj niekde musela ako vždy improvizovať,ba až ošudiť ??

Čo bolo na tom celom najťažšie?

Ako vždy  fotenie??‍♀️..keďže mne na fotkách záleží,je to večný boj s denným svetlom a správnym uhlom..ináč sa s tým nikto nemusel tak namáhať,čo sa fotenia týka,to je len moja osobná,vnútorne nastavená latka??-stačilo cvaknúť.

Čo bolo na tom celom najkrajšie?

Ako sa vraví,cesta je cieľ ♥️ A samozrejme tie bombastické chute,komunikácia s Ingou a Lenkou a v neposlednom rade celá komunita,ktorá sa zapojila-lebo veď inšpirácia✨

Tak ako,kto sa nabudúce pripojí??

 

 

 

Suroviny

Zo všetkéhotrošku ;)

Podobné recepty