Použite 20-25 cm rafik,vhodnejšia je ale tarte forma s vyberateľným dnom(ľahšie vyberiete,cesto je krehké)
Cesto(paté brisée):Sypké prísady zmiešame dokopy,pridáme maslo nakrájané na kocky a čo najrýchlejšie prstami rozmrvíme z múkou.Prilejeme vodu,rýchlo premiesime,zabalíme do fólie a necháme v chladničke hodinu odpočívať.Cesto by malo byť čo najstudenšie pri práci.Medzi dvoma kusmi fóliami rozvaľkáme,vyložíme formu(môžme nechať aj trochu prevísať cez okraj,orežeme alebo odstrihneme a nechajme ešte zachladiť,kým sa zohreje rúra(180 stupňov)
Cesto asi 7 minút predpečieme.
Medzitým si pripravíme pistáciové frangipane(krém,ktorý sa pečie)🤩
Frangipane:všetky suroviny prešľaháme mixérom a navrstvíme na predpečené cesto..
Pečieme 13 minút,vyberieme a navrstvíme cca 270-300 g odkôstkovaných čerešní a posýpku.
Dopečieme 30-35 minút do konca.Vyberte z formy a nechajte na mriežke vychladnúť.
Posýpka s kardamómom:150 g hl.múky,100 g cukru,75 g masla a mletý kardamóm pridajte podľa chuti(malo by ho byť dobre cítiť) všetko rozmrvte prstami a navrstvite na 🍒.
Koláč je veľmi jemný,ja som ho krájala ešte za tepla🙈-keď vychladne,ide to super.
Že je to kalorická bomba,na to zabudneme,chudnúť do plaviek-na to už je beztak neskoro🤷🏼♀️
💋