Čerešňovo-pistáciový koláčik s kardamómom

Čerešňovo-pistáciový koláčik 🍒+posýpka s kardamómom 2.0 alebo-čapol by mi Pierre zaň 🤭?
Tento koláčik som robila už minulý rok podľa fotky z ponuky Pierra Hermého,francúzskeho majstra cukrára.
Žiaľ,cesto mi nevyšlo podľa predstáv..toho roku som to vyšprtala ešte raz a podarilo sa!Koláčik vynikajúci na letné pohostenie,či grilovačky,keďže nie je krémový  😙
Dokopy som dala viac receptov,ale takto si jeho chuť predstavujem 🤷🏼‍♀️ a nemusím sa za ním trepať do  🇫🇷(zatiaľ)☺️

Použite 20-25 cm rafik,vhodnejšia je ale tarte forma s vyberateľným dnom (ľahšie vyberiete,cesto je krehké)
Cesto (paté brisée):

Sypké prísady zmiešame dokopy,pridáme maslo nakrájané na kocky a čo najrýchlejšie prstami rozmrvíme z múkou.Prilejeme vodu,rýchlo premiesime,zabalíme do fólie a necháme v chladničke hodinu odpočívať.Cesto by malo byť čo najstudenšie pri práci.Medzi dvoma kusmi fóliami rozvaľkáme,vyložíme formu (môžme nechať aj trochu prevísať cez okraj,orežeme alebo odstrihneme a nechajme ešte zachladiť,kým sa zohreje rúra (180 stupňov)
Cesto asi 7 minút predpečieme.
Medzitým si pripravíme pistáciové frangipane (krém,ktorý sa pečie)
Frangipane:

všetky suroviny prešľaháme mixérom a navrstvíme na predpečené cesto..
Pečieme 13 minút,vyberieme a navrstvíme cca 270-300 g odkôstkovaných čerešní a posýpku.
Dopečieme 30-35 minút do konca.Vyberte z formy a nechajte na mriežke vychladnúť.
Posýpka s kardamómom:

150 g hl.múky,100 g cukru,75 g masla a mletý kardamóm pridajte podľa chuti (malo by ho byť dobre cítiť) všetko rozmrvte prstami a navrstvite na 🥧

Koláč je veľmi jemný,ja som ho krájala ešte za tepla 🫠 keď vychladne,ide to super.
Že je to kalorická bomba,na to zabudneme,chudnúť do plaviek-na to už je beztak neskoro 🤷🏼‍♀️

Suroviny

Paté brisée:
150 ghladkej múky
112 gstudeného masla
1/2 ČLsoli
1/2 ČLcukru
20-30 mlľadovej vody
Frangipane(pečený krém):
30 gmletých pistácií
30 gmletých mandlí
60 gmäkkého masla
60 gcukru
1vajce
1 ČLamaretta
Na obloženie:
270-300 godkôstkovaných čerešní
Posýpka:
150 ghladkej múky
100 gcukru
75 gmasla
mletýkardamóm podľa chuti

Podobné recepty