Cesto:
V mlieku rozpustite cukor a droždie.Mixérom hákmi na kysnuté cesto vmiešajte preosiatu múku so soľou a vajcia,ku koncu maslo.Cesto je riedke,hneď ho dajte do vrecka a naplňte maslom vymastené formičky.Nechajte zdvojnásobniť objem a pečte cca 20 minút pri 180 stupňoch.
Po upečení nechajte chvíľu stáť a vyberte z formičiek.
Sirup:
Všetko povarte zo 5 minút,nechajte vychladnúť a ponorte do zmesi filetky z polovice grepu.
Dajte na noc alebo pár hodín do chladu.
Grepový kaviár:
Olej vylejte do plochej širšej misky a nechajte hodinku-dve v mrazničke.Šťavu zvarte s citr.šťavou,cukrom a keď zovrie,zamiešajte agar.Nechajte minútku povariť za stáleho miešania a preceďte.Zmes natiahnite do kvapkátka a kvapkajte do studeného oleja.Stuhnuté guličky opatrne preceďte a prepláchnite v studenej vode.Dajte na papierový obrúsok a presypte do misky,uchovávajte v chlade.
V deň servírovania vyberte filetky zo sirupu,sirup preceďte,prilejte doň 0,5 dl ginu a vložte briošky nasiaknuť.
Podľa toho kedy ste ich piekli,marinujte ich kratšie alebo dlhšie..hlavne musia byť
dobre napité.Kľudne v rozpätí 20-40 minút.Opatrne ich vyberte na podnos.Pre lesk ich potrite marhuľovým lekvárom(zriedený s vodou a zohriaty).
Vyšľahajte 250 ml šľahačky a oslaďte prášk.cukrom podľa chuti.
Filetky nakrájajte na menšie kúsky,položte do stredu briošky a nastriekajte na ňu ozdobným vreckom šľahačku.
Navrch posypte grepovým kaviárom a ak máte pipetky na extra porciu ginu,natiahnite ich a zapichnite do strany briošky🤪
PS:kaviár a pipetky nemusia byť..ak máte chuť,šuchnite jednoducho do sirupu ginu viac a vrch ozdobte trebárs marinovanými filetkami.
..použila som Malfy Gin😗