Mousse z tekvicových jadierok(12 väčších porcií-ak je veľa,dajte to napoly):
Mousse:
Opečené a vychladnuté jadierka rozmixujte na jemno.Vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť čokoládu,namočte želatínu.Vajcia rozmiešajte v kovovej miske s cukrom a položte nad vodný kúpeľ..šľahajte bez prestania,kým sa Vám nespraví hustá pena,zložte z hrnca-inak riskujete praženicu 🥴
V horúcej pene rozmiešajte vytlačenú želatínu,pridajte čokoládu,jadierka a tekvicový olej,vanilku a štipku soli.Keď je zmes len mierne teplá,zamiešajte nie celkom dotuha vyšľahanú šľahačku-najprv jednu tretinu,potom zvyšok,aby sa všetko pekne prepojilo.Rozdeľte do pohárikov,pobúchajte o dosku,aby sa pekne zarovnala a dajte stuhnúť do chladničky.Čokoládová pena:3 vajcia,75 g cukru,550 ml šľahačky,220 g horkej čokolády(70%),2 plátky želatíny.
Postup je vlastne rovnaký,len do peny zamiešajte roztopenú čokoládu a nakoniec vyšľahanú šlahačku.Penu dajte to širšej misky zakrytú stuhnúť,po stuhnutí preložte do vrecka a nastriekajte na čokoladovú ganache.Ganache:120 g horkej čokolády-nasekať,zaliať 160 ml vriacej smotany.Nechajte postáť a dohladka vymiešajte,pridajte 50 g nasekaných opražených jadierok.Nechajte trochu vychladnúť a vrstvu čokolády nalejte na stuhnutú jadierkovú mousse.Dajte stuhnúť a ozdobte čok.mousse.
Krokant:75 g cukru upáľte na karamel,odstavte,pridajte za čajovú lyžičku masla,premiešajte a nasypte 75 g opražených a nasekaných tekvicových jadierok.Možte pridať aj štipku soli,bude to zaujímavejšie☺️
Vylejte na papier na pečenie a nechajte stuhnúť..posekajte na kúsky-výborné na chrumkanie🤤🤤🤤