Malinový tarte

Ľahučký,sladučký malinový tarte🤤🤤🤤
☀️

Cesto:môj tarte má 22 cm..https://mezula.sk/cesto-na-tarty-a-tartaletky/
Pred pečením popichať vidličkou a natrieť frangipane.
Frangipane:40 g cukru,40 g mletých blanš.mandlí,40 g mäkkého masla,20 g prešľahaného vajca,1 PL amaretta-všetko zmiešať dokopy a natrieť na pripravené cesto..piecť cca 20 minút pri 175 stupňoch..
Nechajte vychladnúť..
Vanilkový krém(créme patisierre):
250 ml mlieka spolu so zrniečkami jednej vanilky(aj so strukom) privedieme k varu..necháme odkryté 5-10 minút lúhovať..medzitým si dve žĺtka prešľaháme metličkou spolu so 45 g cukru,v inej miske zmiešame 10 g hl.múky a 12-13 g maizeny a pridáme k žĺtkam.Vyberte z mlieka vanilkový struk a za stáleho miešania tenkým prúdom prilievajte mlieko k žĺtkovej zmesi nech si vajcia pomaly navyknú na teplotu..keď to máte v kope,nalejte zmes naspäť do hrnca,priveďte k varu za stáleho miešania a nechajte minútku prebublávať (miešať!)..nakoniec vmiešajte 15 g masla,hneď položte navrch krému fóliu a nechajte vychladnúť..krátko prešľahajte a natrite na tarte..
Poznámka:vajcia a maslo by mali mať izbovú teplotu.
A navrch už len pekné malinky😍😍😍 medzery som vyplnila vyšľahanou šľahačkou ochutenou cukrom (u mňa muscovado)
Nechajte schladiť ❄️
Et voilá!🤩😍😍😘

Suroviny

Cesto na tartaletky
Frangipane:
40 gmletých blanš.mandlí
40 gcukru
40 gmäkkého masla
20 gprešľahaného vajca
1 PLamaretta
Vanilkový krém:
250 mlmlieka
1vanilkový struk
2žĺtky
45 gcukru
10 ghladkej múky
12-13 gkukuričného škrobu(maizeny)
15 gmasla
Na dokončenie:
porciavyšľahanej osladenej šľahačky
pekné čerstvémaliny

Podobné recepty