Malinové želé(Cioccia):
Želatínu namočte do studenej vody,pyré zohrejte cca na 40 stupňov a zamiešajte pektín premiešaný s cukrom..minútku povarte,odstavte a rozmiešajte nabobtnanú želatínu.Vylejte do fóliou vystlanej formy a nechajte zmraziť(po vychladnutí)
Ak nemáte pektín,použite ešte pol plátku želatíny naviac.
Malinový korpus farbený cviklovým práškom(Migoya):
Rúru vyhrejte na 170 stupňov.Sypké zložky preosejte dokopy,do vajca vmiešajte vychladnuté maslo,pyré a smotanu.Spojte so sypkými prísadami,Dlho nemiešajte,len čo sa spoja dokopy.Vylejte do formy,zarovnajte a pečte cca 15 minút(skúšajte špáratkom).Nechajte pár minút vo forme,vyberte a na mriežke nechajte vychladnúť.
Kokosová chrumkavá vrstva:
Čokoládu roztopiť,trubičky rozdrviť,zmiešať všetko dokopy a natrieť na vychladnutý korpus.
Kokosová mousse:
Želatínu necháme nabobtnať.Čokoládu nasekajte na drobno,kokosové mlieko priveďte k varu,odstavte,rozmiešajte želatínu a vylejte na čokoládu..1-2 minútky nechajte postáť a vymiešajte dohladka.Keď bude zmes už len vlažná,zamiešajte metličkou vyšľahanú šľahačku.
Asi dve tretiny kokosovej mousse vylejte do formy..nechala som ju v mrazničke pár minút “zatiahnuť “.Položte zmrazený malinový kruh,vylejte zvyšnú mousse a jemne vtlačte korpus chrumkavým nadol..prekryte fóliou a šup do mrazničky nocovať.Zo zvyšnej mousse som “odliala” pusinky a taktiež ich dala zamraziť.
Na dokončenie:velúrový sprej,perličky,mini makarónky-alebo podľa gusta malé kvietočky,pralinky,čerstvé maliny..čo doma nájdete😍
Sprej som striekala vo vani na zamrznutú tortičku,pusinky taktiež..vaňa sa dá totiž dobre umyť 😆🙈🤷🏼♀️.
Hotovú tortičku nechajte rozmraziť a podávajte 🤤