🍒Cesto na tartaletky:(kuk https://mezula.sk/jahodovo-bazove-tartaletky%f0%9f%8d%93/Pečte na 160 stupňoch doružova.Upečené som ich potrela zdnuka bielou čokoládou,naplnila čerešňovým karamelom a navrch Ruby ganache(kľudne môžte dať bielu ganache,mne sa tu už dávnejšie povaľovala Ruby,tak som použila tú😊)
Čerešňový karamel:
Želatínu namočíme do studenej vody..pyré,cukor,glukózu a 60 g smotany privedieme k varu a chvíľu varíme..zmes by mala mať aspoň 100-103 stupňov..zložíme zo sporáka,primiešame po kúskoch maslo a vymiešame dohladka,nakoniec želatínu a zvyšnú smotanu..nechala som trochu vychladnúť,nakrájala zatiaľ nadrobno pár čerešní,dala na spodok vymazaných,zatuhnutých košíčkov a zaliala karamelom..nechala zatuhnúť a navrch ganache..
Navrch:
200 g Ruby na 100 g vriacej smotany..zaliať ňou posekanú čokoládu a vymiešať dohladka.Ozdobte podľa gusta🍒