Bazalkové a jahodové keksíky (alebo poháriky)

Spojenie jahôd a bazalky🤤🤤🤤
Som sa bavkala,nechcelo sa mi žehliť..zvyšky cesta z pate sucree(recept z jahodových tortičiek) si vždy odložím do mrazničky..teraz som z nich upiekla takéto keksíky😏

Cesto na keksíky: https://mezula.sk/cesto-na-tarty-a-tartaletky/
Kakaové keksíky:
V tmavých je jahodová ganache(200 g bielej čokolády nasekať,priviesť k varu 100 g jah.pyré ochutené citr.šťavou-zaliať čokoládu,dohladka vymiešať,pridať 20 g masla-cez noc v chladničke nechať stuhnúť a prešľahať)
Nastriekať na kolieska,do stredu som dala osladené jahodové pyré zahustené agarom,po obvode rozdrvené mrazom sušené jahody..
Tie som nakoniec premiešala s trochou práškového cukru a tradáá-jahodový cukor je na svete😆 -aká som ja vynaliezavá🥳🥳
Svetlé keksíky:
Bazalkovo-jogurtová mousse(Lubbe):
15 veľkých bazalkových listov,200 g gréckeho jogurtu,100 g mascarpone,orajb z jedného citróna,50 ml citr.šťavy,5 plátkov želatíny,70 g cukru,230 g smotany na šľ.-do nej ešte 30 g cukru.
Želatínu dajte namočiť..listy nasekajte nahrubo,spolu s jogurtom,citr.korou,mascarpone a 70 g cukru vymixujte tyčovým mixérom dohladka,šťavu mierne zohrejte a rozmiešajte v nej vytlačenú želatínu..pridajte k jogurtovej zmesi a vymiešajte..šlahačku s 30 g cukru vyšlahajte do tuha a primiešajte do krému,najskôr tretinu,potom ostatnú šlahačku…ja som ešte nakoniec primešala zopár nadrobno nasekaných lístkov)
Krém som vyliala do plochej nádoby,opatrne zakryla a nechala v chladničke stuhnúť,povykrajovala som ho kolieskom a s trochou jahod.pyré prilepila medzi keksíky..po obvode ešte nasekanú bazalku..
☝🏼☝🏼☝🏼
Tento krém samozrejme super vec do pohárikov,alebo na mousse tortu..poháriky ozdobte jahodami,bazalkou a paráda je na svete🤩🤩🤩
Nebojte sa spojenia jahôd a bazalky,je to ozaj vynikajúce!
Na tanierik som ešte nakrájala jahody,pokvapkala ich balsamico creme(tiež super kombi) a tak to nejako načančala,posypala jahodovým cukrom😋😋😋😘
A potom som predsa len požehlila..🙄

Suroviny

Bazalkovo-jogurtová mousse:
15 ksveľkých bazalkových listov
200 ggréckeho jogurtu
100 gmascarpone
orajbaná kôraz jedného biocitróna
50 mlcitr.šťavy
70 g +30 gcukru
230 gsmotany na šľahanie
5 plátkovželatíny
Jahodová ganache:
100 gjahodové pyré (pretreté cez sitko a ochutené citr.šťavou)
200 gbielej nasekanej čokolády
20 gmasla
Cesto na tartaletky:
nižšie v odkaze

Podobné recepty