Mušle uvarte podľa návodu,zatiaľ si nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno.Polovicu cibule a jeden strúčik cesnaku opečte na oleji,pridajte paradajkový pretlak,nechajte chvíľku restovať a zalejte paradajkami.Konzervu vypláchnite trochou vody a pridajte k omáčke.Ochuťte bujónom,soľou a cukrom,pridajte bylinky.Nechajte prebublaváť.
Druhú polovicu cibule a cesnaku opečte na oleji dosklovita,pridajte umytý a osušený špenát,nechajte ho spľasnúť.Osoľte a pridajte mleté čierne korenie.Nahrubo posekajte.Špenát zmiešajte s ricottou,dvoma hrsťami nastrúhaného parmezánu,ja som prihodila aj nasucho opečené píniové oriešky(nemusia byť).Dosoľte podľa potreby a naplňte zmesou mušle.
Do pekáčika vylejte paradajkovú omáčku a poukladajte naplnené mušle.Posypte parmezánom,zakryte alobalom a nechajte pri 180 stupňoch na ventilátore 20 minút zapiecť.
Hotovo!💋