Vajcia v horčicovej omáčke?

Takmer (po)veľkonočný recept,pochádzajúci ešte z DDR,do ktorého miniete vykúpané a zafarbené vajíčka.?

Je to vlastne bešamelová omáčka,takže absolútne nič komplikované.K uvareným vajciam a omáčke podávajte klasicky varené zemiačky preliate rozpusteným maslom (ja som mala odvčera uvarené v šupke,tak som ich pripučila a dllhoo a pomaly opekala na masle ☺️) a posypte si čerstvou pažítkou.

Mňam!?

 

Maslo rozpustite v hrnci a zasypte múkou.Chvíľu múku miešajte a urobte svetlú zápražku,postupne zalievajte zmesou mlieka a vody-dobre premiešavajte metličkou,aby sa Vám neurobili hrudky.

Zmes priveďte k varu a varte pozvoľna 10 minút,často miešajte,aby sa Vám “neprichytila”.Potom v omáčke rozmiešajte horčicu (teraz fajne zhustne),prisoľte,nastrúhajte trocha muškátového orieška,pridajte pár kvapiek citróna a cukor.Toho možno nakoniec bude ešte trošku treba,čím dlhšie omáčka prebubláva,tým je horčica výraznejšia.

Horúcou omáčkou prelejte na tanieri ošúpané vajcia a doplňte zemiakmi a pažítkou?

Suroviny

Omáčka:
1 väčšia PLmasla
1 kopistejšia PLhladkej múky
400 mlmlieka
300 mlvody
4 PLhorčice
Na dochutenie:
štipkasoli a muškátového orieška
približne 1 člcukru
pár kvapiekcitrónovej šťavy

Podobné recepty