Cesto:všetko premieste do hladkého cesta a nechajte zabalené v chladničke hodinku chladiť.
Rozvaľkajte na papieri na pečenie,navrchu s fóliou a vyložte formu,cesto na krajoch dobre popritískajte.Spodok popichajte vidličkou a cesto predpečte 10 minút pri 180 stupňoch.Kým cesto oddychuje v chladničke,ošúpajte pár stoniek bielej alebo zelenej špargle.Dajte variť vodu,do ktorej dáme soľ,cukor,trošku masla a zo dva plátky citróna,alebo šprc citr.šťavy.Bielu varíme cca 10 minút,posledné 3 minútky pridajte zelenú špargľu.Po uvarení vyberte na tanier a nechajte vychladnúť☺️
Plnka:100 g créme fraiche,50 g smotany,3 vajcia,za hrsť listov bazalky,na dochutenie soľ,mleté čierne korenie a muškátový orech-množstvo podľa chuti-a premixujte tyčovým mixérom dohladka.Nastrúhajte 50 g parmezánu,za hrsť si nechajte na posyp,ostatok vmiešajte do plnky.
Na predpečený korpus vylejte do dvoch tretín plnku..poukladajte stonky špargle(možno ju bude treba prepoliť,podľa tvaru formy😉)
Ak by sa ešte zvýšilo miesto,dolejte plnku..posypte po vrchu zvyšným parmezánom.
Tarte dopečte pri 180 stupňoch ešte asi 30 minút dozlata😋😋😋
Ja som navrch poukladala ešte plátky sušenej šunky a ako prílohu si dajte zelený šalátik🥗
😘