Cesto:všetko premieste do hladkého cesta a nechajte zabalené v chladničke hodinku chladiť.
Rozvaľkajte na papieri na pečenie,navrchu s fóliou a vyložte formu,cesto na krajoch dobre popritískajte.Spodok popichajte vidličkou a cesto predpečte 10 minút pri 180 stupňoch.Kým cesto oddychuje v chladničke,ošúpajte pár stoniek bielej alebo zelenej špargle.Dajte variť vodu,do ktorej dáme soľ,cukor,trošku masla a zo dva plátky citróna,alebo šprc citr.šťavy.Bielu varíme cca 10 minút,posledné 3 minútky pridajte zelenú špargľu.Po uvarení vyberte na tanier a nechajte vychladnúť☺️
Plnka:100 g créme fraiche,50 g smotany,3 vajcia,za hrsť listov bazalky,na dochutenie soľ,mleté čierne korenie a muškátový orech-množstvo podľa chuti-a premixujte tyčovým mixérom dohladka.Nastrúhajte 50 g parmezánu,za hrsť si nechajte na posyp,ostatok vmiešajte do plnky.
Na predpečený korpus vylejte do dvoch tretín plnku..poukladajte stonky špargle(možno ju bude treba prepoliť,podľa tvaru formy?)
Ak by sa ešte zvýšilo miesto,dolejte plnku..posypte po vrchu zvyšným parmezánom.
Tarte dopečte pri 180 stupňoch ešte asi 30 minút dozlata???
Ja som navrch poukladala ešte plátky sušenej šunky a ako prílohu si dajte zelený šalátik?
?