Sezamový chlieb

Kto kváskuje,upečte si!
Voňavý sezamový chlieb???

U nás sa k nemu umudlala rybacia nátierka..no čo Vám budem-jedna báseň!?

Rozkvas:200 g semoliny(Hartweizengriess),200 g vody,1 PL kvásku-cez noc nechať vykvasiť.
Zápara:80 g sezamu,90 g vody-sezam nasucho opražiť kým nezačne voňať,okamžite zalejte vodou a zakryte,pripravte zarovno s rozkvasom.
Cesto:400 g pšeničnej chlebovej múky(v Nemecku Weizenmehl 1050),220 vody,10 g medu,12 g soli..
Rozkvas zmiešajte s vodou a múkou(zo surovín na cesto),nechajte hodinu autolyzovať..primiešajte sezam,soľ a med a vymieste..a ďalej ako ste zvyknutí(prekladanie a kvasenie 2 hodiny)..odporúčam v ošatke 6-8 hodín chladničkové kvasenie pred pečením.Piecť 10 minút zo záparou pri 270 stupňoch,vybrať záparu,stiahnuť na 200 stupňov a piecť ďalších 30 minút..?

Suroviny

Rozkvas:
200 gsemoliny(Hartweizengriess)
200 gvody
1 PLkvásku alebo bobeček droždia
Zápara:
80 gnasucho opečeného sezamu
90 gvody
Cesto:
400 gpšeničnej chlebovej múky(Weizen 1050)
220 gvody
10 gmedu
12 gsoli

Podobné recepty