Vezmite napr.základ tohto receptu:
https://mezula.sk/hraskove-risotto/
Postup je vždy rovnaký-opiecť na masle do sklovita cibuľku a strúčik cesnaku,pridať risotto ryžu,opiecť,zaliať deckom-dvoma suchého bieleho vína,nechať víno vsiaknuť-potom postupne dolievať vývar,miešať a na miernej teplote dovariť risotto na “skus”.Na konci dochutiť,pridať kocečku masla a dobré dve hrste nastrúhaného parmezánu.
Ja som vo fáze opekania cibuľky prihodila za hrsť nadrobno nakrájaného feniklu a do hotového risotta som vmiešala dve hrste nasucho opečených píniových orieškov-nakopili sa mi akosi doma😄
Salsiccia je nahrubo pomletá talianska surová klobáska,často ochutená práve feniklovými semenami.
Vybrala som ju z črievka,spravila na panvici placku,zaťažila a tak opiekla dochrumkava z oboch strán.
Feniklový krém:
Fenikel na kocky a šalotku opražíme na masle,zalejeme vínom,necháme odpariť,pridáme trochu vývaru a smotany.Necháme do mäkka uvariť,rozmixujeme,pretrieme cez sitko(tekutinu zlejeme),pyré necháme ešte zredukovať a dochutíme.Nastriekala som ho vreckom na opečenú salsicciu.
Prego🤌🏼😘