Píniové risotto so salsicciou a feniklovým krémom

U nás dnes Dolce Vita 🇮🇹
Risotto s feniklom a píniovými orieškami,salsiccia a feniklový krém.

Fenikel som “objavila” pred pár rokmi a odvtedy je u nás stále.Niektorým z Vás isto vykriví ústa už len pri pomyslení na feniklový čaj🤣-ja som tiež inakšia nebola😁
Zamilovala som si ale jeho arómu a šťavnatosť a aj semiačka dávam rada do chleba.
Risotto som dávala už viackrát,myslím si,že je to nenormálne rôznorodé jedlo a dá sa spraviť na miliardy spôsobov.

Vezmite napr.základ tohto receptu:

https://mezula.sk/hraskove-risotto/
Postup je vždy rovnaký-opiecť na masle do sklovita cibuľku a strúčik cesnaku,pridať risotto ryžu,opiecť,zaliať deckom-dvoma suchého bieleho vína,nechať víno vsiaknuť-potom postupne dolievať vývar,miešať a na miernej teplote dovariť risotto na “skus”.Na konci dochutiť,pridať kocečku masla a dobré dve hrste nastrúhaného parmezánu.
Ja som vo fáze opekania cibuľky prihodila za hrsť nadrobno nakrájaného feniklu a do hotového risotta som vmiešala dve hrste nasucho opečených píniových orieškov-nakopili sa mi akosi doma😄
Salsiccia je nahrubo pomletá talianska surová klobáska,často ochutená práve feniklovými semenami.
Vybrala som ju z črievka,spravila na panvici placku,zaťažila a tak opiekla dochrumkava z oboch strán.
Feniklový krém:
Fenikel na kocky a šalotku opražíme na masle,zalejeme vínom,necháme odpariť,pridáme trochu vývaru a smotany.Necháme do mäkka uvariť,rozmixujeme,pretrieme cez sitko(tekutinu zlejeme),pyré necháme ešte zredukovať a dochutíme.Nastriekala som ho vreckom na opečenú salsicciu.
Prego🤌🏼😘

Suroviny

Klasické risottokuk nižšie
+ hrsťnasekaného feniklu
2 hrstenasucho opečených píniových orieškov
pár kusovSalsiccia klobásky
Feniklový krém:
1/2feniklu na kocky
1šalotka
čľapbieleho vína
trochuzeleninového vývaru
trochusmotany
Na dochutenie:soľ a čierne korenie

Podobné recepty