Pečená koreňová zelenina s polentou🥕

Ak by ste si chceli fašiangy preložiť niečím ľahším,upečte si koreňovú zeleninu a uložte ju na polentu.Prelejte hnedým maslom a už len 🥄🤤

Pre recept na krémovú polentu si ďobnite tuto👇🏼https://mezula.sk/telacie-roladky-so-salviou-a-polenta/

Zeleninu očistite a nahrubo pokrájajte.Vložte do pekáča a osoľte.5-6 PL oliváča premiešajte s medom a šťavou s polovice pomaranča.Zeleninu prelejte zmesou a dobre pomasírujte.Okoreňte čiernym korením a posypte bylinkami podľa chuti.Pečte na 200 stupňoch 45 minút,občas prehoďte.

Na hotovú polentu navrstvite zeleninku,prelejte hnedým maslom a posypte trebárs chrumkavými semiačkami,pohánkou,parmezánom alebo nadrobeným feta syrom.

Ja by v tom spala😚

Suroviny

Koreňovú zeleninu podľa stavu:
trebárs po 2mrkvy,paštrnáku,petržlenu
kuszeleru,póru,cvikle,tekvice
pár kúskovružičkového kelu,menších zemiakov alebo karfiolu
1-2cibule a strúčikov cesnaku
pár lyžícolivového oleja
1 PLmedu
z 1/2 pomarančašťava
na dochuteniebylinky,soľ a čierne korenie
rozpraženémaslo

Podobné recepty