Olivové fougasse?

Olivové fougasse?
..ešte teplé a chrumkavé,s čerstvým kozím syrom-áno,presne na toto som mala strašnú chuť???..odkedy sme sa s Chlebíky od Moniky bavili čosi o kváskovaní a spomenula olivové pečivo,nešlo mi to z hlavy..
A možno,keď kuknem cez dierky,uvidím až do Francúzska ???..

Rozkvas:
Zarobte večer a nechajte cca 10 hodín vykvasiť.
Autolýza:rozkvas+280 g hladkej múky špeciál,140 g vody-krátko premiesiť a nechajte zakryté postáť polhodinku.
Nakoniec pridajte 5 g soli a vymieste hladké cesto.A už len krátko zamieste 80-100 g čiernych nakrájaných olív(pozor na tie farbené),alebo vezmite zelené.
Cesto nechajte kvasiť 2,5 hodiny,pomedzi to dvakrát preložte..rozdeľte na dve polovice,premieste a na plechu vytvarujte približne do trojuholníka..mne sa na jeden plech oba kusy v pohode zmestili.Zakryte fóliou a nechajte ešte 1,5 hodiny podkysnúť.Rúru vyhrejte na 240 stupňov,na spodku vložte nádobu na záparu.Pred vložením do rúry ostrým nožom narežte typické čiary,jednu dlhú pozdĺžne a zo strán po tri zárezy..naolejovanými prstami trochu diery dotvarujte.
Pečte zo záparou 8 minút,záparu vyberte a nechajte ďalších 10-12 minút do hneda dopiecť..vychutnávajte čo najčerstvejšie,ale to problém určite nebude???

Suroviny

Rozkvas:
35 gpšeničnej celozrnnej múky
35 ghladkej múky špeciál 00(Weizen 550)
80 gvody
1 PLkvásku/alebo guľôčka droždia
Autolýza:
280 ghladkej múky špeciál 00(Weizen 550)
140 gvody+hotový rozkvas
Ďalej do cesta:5 g soli
80 -100 gčiernych olív(nie farbených) alebo zelených
Podľa potrebyolej

Podobné recepty