Obazda:
Camembert,maslo a krémový syr roztlačte vidličkou na tanieriku,pridajte ostatné prísady,osoľte podľa chuti..ak chcete Obazdu redšiu,pomaly prilejte ešte trochu piva.
Mala by sa zjesť čo najčerstvejšia?
Praclíky:
Udali sa výborne,vďaka podielu ražnej múky sú vnútri makučké?Zamiešajte múku a 15 g masla a mieste aspoň 5 minút na hladké cesto,ktoré sa nelepí.
Nechajte hodinu kysnúť.
Z cesta odvážte 9 rovnakých častí,vytvorte buchtičky a tie nechajte polhodinku zakryté podkysnúť..
Potom ich stlačte a vyšulkajte dlhý šúlok,ten na koncoch stenčite..zatočte dvakrát a vytvarujte praclíček.
Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte polhodinku podkysnúť.
Medzitým si pripravte domáci lúh..
Priveďte liter vody k varu,stiahnite,prisypte 50 g sódy bikarbóny(pozor šumí),dajte opäť zovrieť a hneď namáčajte praclíky-pomôžte si dierkovanou varechou,otočte ich v lúhu,nechajte ich tam chvíľu plávať..vyberte varechou,nechajte odkvapkať,hrubšiu stranu narežte a hneď posypte hrubozrnnou soľou..
Praclíky šuchnite do vyhriatej rúry (220 stupňov,horný-dolný ohrev) a pečte 17-20 minút???
A už len vychutnávajte???-a nalejte si pivka k tomu?
Prost!!!???