Taralli Pugliesi🇮🇹

Tieto chutné a chrumkavé ďobky som nedávno objavila v DM-ku:úplne ma očarili!🤩

Grissini isto všetci poznáte,toto je ich obmena z Apúlie..klasicky sa do cesta pridávajú aj podrvené feniklové semiačka,také spravím nabudúce aj ja.Dnes som skúsila puristické,len so soľou a oliváčom😊.

Taralli sa najskôr chvíľu varia a potom pečú,po upečení sú neskutočne chrumkavé,s jemným leskom a chutia za oliváčom😚

Vynikajúce ku vínku,na posiedku,party,k antipasti.Dobre uzavreté Vám vydržia chrumkavé aspoň 3 týždne,takže si kľudne narobte do zásoby🫶🏼

 

Soľ rozpustite vo vode a spolu s vínom a olivovým olejom pridajte k preosiatej múke.Vymieste hladké cestíčko-zabaľte do fólie a nechajte odpočívať cca 30 minút.Cesto potom znova premieste,rozdeľte na približne rovnaké guľôčky o veľkosti menšieho vlašského orecha,ušúľajte šúľok,ten obtočte kolo dvoch prstov a konce dobre zcvaknite.

Osolenú vodu priveďte k varu a nechajte ju len jemne prebublávať.Vhoďte Taralli,ale nie všetky naraz,rozdeľte na menšie porcie.Po 3-4 minútach (po chvíli opatrne premiešajte,ak sú hotové,vyplávajú navrch) ich deravou varechou vyberte na papierový obrúsok odkvapkať.

Takto postupujte aj s ostanými ďobkami.

Uložte ich odkvapkané na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre 30-35 minút (200 stupňov).

Nechajte vychladnúť.Na krásu teda nie sú,to od nich nikto ani nevyžaduje-ale chuťovo jeden sen🤤🤤🤤

Suroviny

100 mlvlažnej vody
100 mlsuchého bieleho vína
125 mlolivového oleja
12-14 gsoli
500 ghladkej múky (Weizen 405)

Podobné recepty