Jahodová marmeláda na štyri spôsoby 🍓

Že sa dá všeličo vytuningovať,o tom Vám hovoriť nemusím..Jahodová marmeláda v spojení s bylinkami zaiste až taká novota nebude🤷🏼‍♀️-ale napríklad s bielou čokoládou a kokosovým mliekom a kokosom-to som veru ešte sama nepočula..ale vyskúšala a vrelo odporúčam🙏🏼

Stoja za vyskúšanie,to mi môžte veriť🤤🤤

Ináč tuto je ešte jeden tip na ohromnú marmeládu 👇🏼https://mezula.sk/jahodovy-dzem-s-bazovymi-kvietkami%f0%9f%8d%93/
Bazalka s jahodami odjakživa spolupracovala,s mätou Vás tá chuť určite prekvapí-je svieža a famózna🤩

Kokosová je úplne bombová a maximálne letná a s bielou čokoládou a vanilkou-tá je zas úžasne krémová a sladunká🤤

Ja želírovací cukor nepoužívam,ja si to radšej “odstojím” a odmiešam☺️Poháre po plnení neprevraciam hore dnom,považujem to za blbosť🤷🏼‍♀️😃

Samozrejme si spravte podľa svojho gusta a ako ste zvyknuté,na konci popridávajte bylinky,čokoládu alebo kokos a poskúšajte😋

Využite 🍓🍓🍓 sezónu,aby ste mali v zime voňavo v buchtách či na raňajkovom stole😘

Jahodová s kokosovým mliekom a kokosom🍓🥥

Očistené jahody prerežte napoly,zasypte cukrom,z citróna orežte škrabkou kôru na pásy,ktoré potom počas varenia poľahky vyberiete a vytlačte šťavu.Tú pridajte k jahodám,všetko premiešajte a nechajte v chladničke postáť 2-3 hodinky.

Zmes potom premixujte (kôru predtým vyberte) a varte,penu pozbierajte,nechajte prebublávať cca hodinu,ja dávam kyselinu citrónovú až ku koncu.Keď už jahody pekne želírujú,vlejte kokosové mlieko,vsypte kokos,prípadne likér a nechajte ešte 10 minút prebublať.Rozdeľte do čistých pohárov a zatvorte.

Ostatné:

Jahody trochu popučte,zasypte cukrom a zalejte šťavou z citrónov a pridajte pásiky kôry,nechajte v chladničke cez noc pustiť šťavu.Na druhý deň začnite variť..také 3 kg množstvo jahôd sa určite varí aspoň 1,5 hodiny,kým začne želírovať..penu pozbieram a až ku koncu prisypávam kyselinu citrónovú.

Jahody s mätou a bazalkou🍃

Oddeľte si z množstva koľko chcete vyskúšať z bylinkami do menšieho kastrólika  a pozvoľna varte.Ku koncu varenia pridajte sekané bylinky-radšej menšie množstvo  a ochutnajte si či ešte treba pridať ☺️Naplňte čisté poháre.

Jahody a biela čoko s vanilkou🤩

Oddeľte si približne liter marmelády do hrnca a nechajte prebublávať,nameľte vanilku.Odstavte a pridajte nalámanú bielu čokoládu (alebo nasekanú)..počkajte minútku-dve a celú zmes prebehnite mixérom,aby sa všetko spojilo.Už nevarte(!):hneď plňte do pohárov.

Hlavne kokosovú a s čokoládou by som uchovávala v chladnej miestnosti,po otvorení v chladničke☺️

🍓

 

 

 

 

Suroviny

Jahoda/kokos:
1 kgočistených a umytých jahôd
600 gcukru
1biocitrón
1 kopistá ČLkyseliny citrónovej
250 mlkokosového mlieka
80 gstrúhaného kokosu
Podľa chuti(nemusí byť)2 PL kokosového rumu či likéru
Ostatné sorty:
Ja som robila z:
3 kgočistených jahôd
1,5 kgcukru
2biocitróny
20-25 gkyseliny citrónovej
Po hrstisekanej čerstvej mäty a bazalky
100 gčokolády na 1 l marmelády
Mletávanilka

Podobné recepty