Domáca ricotta

Domáce je domáce a to platí aj pri ricotte.Jej krémová chuť presvedčí každého a je to easy vec.Spravte si z nej plnku do raviol (napríklad ju zmiešajte so špenátom,či bylinkami a ochuťte),fantastične gnocchi ??https://mezula.sk/bleskove-mamma-rosa-gnocchi-z-ricotty%f0%9f%87%ae%f0%9f%87%b9/ alebo len tak natrite na chlebík a prelejte medom..alebo natrite na chrumkavú hrianku a na ňu upečené (drobné paradaječky prelejte oliváčom a osoľte,pečte kým pustia šťavu) paradajky s bylinkami???

Och,sa tu rozplývam..?

 

Mlieko a smotanu dajte do hrnca a zahrievajte na 85 stupňov (odmerajte si teplomerom-alebo skúste od oka,je to tesne pod bodom varu).Stiahnite z pece a vlejte citrónovú šťavu.Miešajte asi pol minúty-mlieko sa zrazí,urobia sa vločky-pridajte soľ a rozmiešajte.Hrniec zakryte utierkou na 2 hodiny.

Po uplynutí dvoch hodín zoberte čistý hrniec,vložte doň sitko a čistú utierku,či plienku.Zmes prelejte pomaly cez látku do druhého hrnca.Ak máte väčší kus látky,dajte si pod hrniec tanier-keď sa Vám látka napije,vyleje sa Vám do chladničky??‍♀️.Prekryte zľahka fóliou a nechajte v chladničke 24 hodín odkvapkať.

Hotovú ricottu preložte do misky s vekom a papajte.Vydrží Vám v chladničke 4 dni?

Srvátku môžte vypiť,použit do chleba,skrášľovacieho kúpeľa alebo mixnúť do smoothie.??

..je to fest cool,urobiť si niečo také ako vlastný syr ???

Suroviny

1 lčerstvého kravského,alebo pasterizovaného 3,5 % mlieka
150 mlsmotany na šľahanie
4 PLcitrónovej šťavy
1 ČLsoli
K tomu potrebujete:
teplomer(alebo aj odhadom),čistú utierku či plienku,sitko

Podobné recepty