Mlieko a smotanu dajte do hrnca a zahrievajte na 85 stupňov (odmerajte si teplomerom-alebo skúste od oka,je to tesne pod bodom varu).Stiahnite z pece a vlejte citrónovú šťavu.Miešajte asi pol minúty-mlieko sa zrazí,urobia sa vločky-pridajte soľ a rozmiešajte.Hrniec zakryte utierkou na 2 hodiny.
Po uplynutí dvoch hodín zoberte čistý hrniec,vložte doň sitko a čistú utierku,či plienku.Zmes prelejte pomaly cez látku do druhého hrnca.Ak máte väčší kus látky,dajte si pod hrniec tanier-keď sa Vám látka napije,vyleje sa Vám do chladničky??♀️.Prekryte zľahka fóliou a nechajte v chladničke 24 hodín odkvapkať.
Hotovú ricottu preložte do misky s vekom a papajte.Vydrží Vám v chladničke 4 dni?
Srvátku môžte vypiť,použit do chleba,skrášľovacieho kúpeľa alebo mixnúť do smoothie.??
..je to fest cool,urobiť si niečo také ako vlastný syr ???