Najprv si spravíme maslo-to môžete ďalej použiť v šúľku zamrazené na krátko opečené alebo grilované mäsko..ukrajujte si z neho a použite ako bylinkové maslo🤩
Príprava je jednoduchá:z masla izbovej teploty trochu odoberte,nechajte rozpustiť a pridajte za hrsť nasekaného medv.cesnaku.Rozmixujte a vmiešajte ostatné maslo.Prisoľte,pridajte trochu citrónovej kôry a šťavy-maslu pridá úžasnú sviežosť😋.
Takýmto maslom natrite pochystané kurča😁-zájdite mu aj pod kožu,maslo mäsko krásne prevonia.Zvrchu kurča ešte posoľte a dajte piecť ako ste zvyknutí.
Reďkovky si umyjeme a očistíme,narežeme na štvrťky.Na panvici rozpustíme kúsok masla a reďkovky chvíľu podusíme..keď už začnú mäknúť,zaprášime ich trochou prášk.cukru,prisolíme a namelieme čierne korenie..podlejeme lyžičkou bieleho vínneho octu.Hotovo!
Reďkovky sú jemné a šťavnaté😋😋😋
Šťavu z kurčaťa môžete zahustiť trochou kuk.škrobu rozmiešaného v studenej vode.Ku kurčaťu som zvolila ešte omastené zemiačky,ale fajnová je aj čerstvá bagetka,či listový šalát.
😘