Kuracina indicky,paratha podľa Viky☺️

Kuracina marinovaná v jogurte na “indický” spôsob,paratha podľa sestry Viky😘
Mäso nechám na vás,či už chcete celé stehienka,horné alebo dolné,alebo vykostené ako v mojom prípade.
Naložte ho na noc do marinády(hoc aj dve noci)poutierajte a upečte.

Jogurtová marináda:300 g bieleho hustého jogurtu,50 ml mlieka,3 PL sójovej omáčky,4 cm kúsok zázvoru(nastrúhať),kajenské korenie,1 čl kurkumy,2 PL čerstvého nasekaného koriandru,1 čl cukru-všetko zmiešať a preliať ňou mäso,zakryť a šup do chladničky.Pred pečením vybrať,poutierať od marinády a dať do vymasteného pekáčika piecť (podľa hrúbky mäska).Osoľte až na konci podľa potreby.
Paratha podľa Viky(nedávala som okrem soli žiadne bylinky):200-300 g chlebovej pšeničnej múky,1 čl soli,vodu podľa potreby,1 PL oleja,rastlinný olej a soľ na posypanie.
Z múky,soli a oleja postupným prilievaním vody vymieste hladké ale pevné cesto.Zakryte a nechajte chvíľu odstáť..rozdeľte na pár častí,tie rozvaľkajte na placky,rozotrite na ne trošku oleja a jemne posoľte.Každú placku stočte pevnejšie ako na palacinku a “palacinku” stočte do slimáka.Pritlačte rukou a znova vyvaľkajte na tenko-spraví sa Vám takto “lístkovanie”.Placky opečte na oleji z oboch strán dozlata.Sú chrumkavé,vytierajte s nimi výpek,alebo jogurt😋
Ja som k tomu podávala červenú a jarnú cibuľku,čerstvý koriander a biely hustý jogurt.
A bolo to veru smačné,aj moje dieťa malo gundže za uškami😄
Samozrejme,ak to chcete pikantnejšie-chilli sa medze nekladú-či do marinády,alebo k tomu😄

Suroviny

Kuracina:
podľa počtu jedákovstehienka-spodné,vrchné alebo vykostené
300 gbieleho hustého jogurtu
50 mlmlieka
3 PLsójovej omáčky
4-6 cmkus čerstvého zázvoru
1 člkurkumy
2 PLčerstvého nasekaného koriandru
1 člcukru
štipkakajenského korenia a soľ
podľa chutichilli
Paratha:
200-300 gpšeničnej chlebovej múky
1 PLoleja
1 člsoli
podľa potrebyvoda
na potieranieolej a soľ
K servírovaniu:
trochubieleho hustého jogurtu
hrsťčerstvého koriandru
čerstvúčervenú cibuľku

Podobné recepty