Jogurtová marináda:300 g bieleho hustého jogurtu,50 ml mlieka,3 PL sójovej omáčky,4 cm kúsok zázvoru(nastrúhať),kajenské korenie,1 čl kurkumy,2 PL čerstvého nasekaného koriandru,1 čl cukru-všetko zmiešať a preliať ňou mäso,zakryť a šup do chladničky.Pred pečením vybrať,poutierať od marinády a dať do vymasteného pekáčika piecť (podľa hrúbky mäska).Osoľte až na konci podľa potreby.
Paratha podľa Viky(nedávala som okrem soli žiadne bylinky):200-300 g chlebovej pšeničnej múky,1 čl soli,vodu podľa potreby,1 PL oleja,rastlinný olej a soľ na posypanie.
Z múky,soli a oleja postupným prilievaním vody vymieste hladké ale pevné cesto.Zakryte a nechajte chvíľu odstáť..rozdeľte na pár častí,tie rozvaľkajte na placky,rozotrite na ne trošku oleja a jemne posoľte.Každú placku stočte pevnejšie ako na palacinku a “palacinku” stočte do slimáka.Pritlačte rukou a znova vyvaľkajte na tenko-spraví sa Vám takto “lístkovanie”.Placky opečte na oleji z oboch strán dozlata.Sú chrumkavé,vytierajte s nimi výpek,alebo jogurt😋
Ja som k tomu podávala červenú a jarnú cibuľku,čerstvý koriander a biely hustý jogurt.
A bolo to veru smačné,aj moje dieťa malo gundže za uškami😄
Samozrejme,ak to chcete pikantnejšie-chilli sa medze nekladú-či do marinády,alebo k tomu😄