Gulášik:
Slaninku na kocky rozpustíme,krátko rozpálime a prudko opečieme pripravené mäsko.Pridáme pretlak,cibuľu a cesnak nadrobno,popražíme,zalejeme vínom,necháme trochu vyvariť,dolejeme vývar,pridáme koreniny a varíme domäkka.Ku koncu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a prevaríme,dochutíme.
Gnocchi:
Gaštany nahrubo nasekáme a 5 minút zľahka varíme v smotane.Rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.Zemiaky pretlačíme,alebo nastrúhame najemno.Dobre osolíme,okoreníme,pridáme žĺtka,gaštanovú zmes,múku a vymiesime cesto.Dobre sa s ním pracuje,múky treba už len jemne na podsypanie.Cesto rozdeľte na štvoro,vyšúľajte dlhý šúľok a nasekajte nožom ňočky.
Tie uvarte v osolenej vode pri miernej teplote cca 8 minút.
Potom ich sceďte a zalejte hojne studenou vodou.Opatrne ich rukami preložte do sitka a nechajte odkvapkať..
Opečte na masle alebo oleji z vlašských orechov.
Gremolata:
Gaštany nakrájame na drobno,hrušku na kocečky.Na troche masla podusíme gaštany,pridáme hrušku,osolíme,na konci pridáme petržlenovú vňaťku.
Gremolatou posypeme gulášik na tanieri.
💫✨