Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trochu vychladnúť a pretlačíme cez pučiak (alebo najemno nastrúhame).
Slaninu nakrájame na kocky, rozpustíme, pridáme cibuľu nadrobno, popražíme a zasypeme nasekanou kapustou. Kapustu pár minút podusíme, necháme vychladnúť. Pridáme k zemiakom spolu s vajcami a škrobom, dochutíme. Všetko dobre premiešajte, ochutnajte.
Zo zmesi vytvorte väčšie guľky a čapnite ich na rozohriatu naolejovanú panvicu. Roztlačte ich a opečte dozlata z oboch strán.
Omáčka: kyslá smotana, kôpor alebo iné bylinky, soľ, čierne korenie, poprípade smotanový chren.
Kyslú smotanu zamiešajte s bylinkami podľa chuti, alebo chrenom a dosoľte.
Fašíročky naservírujte s omajdou a údeným lososom😊
..alebo ich jedzte len tak puristické,s kyslým mliekom😋