Ľadové kocky:3 plátky želatíny,4 PL cukru,3 PL dobrého ginu,125 ml tonic.
Želatínu necháme v studenej vode napučať(cca 10 minút),tonic a cukor zmiešame v hrnci,zohrejeme asi na 70 stupňov-proste nie variť,zamiešame vytlačenú želatínu a vmiešame gin.Vylejeme do fóliou vystlanej nádobky,najlepšie hranatej a necháme stuhnúť(najlepšie cez noc).Pred podávaním nakrájame “kocky”? a uložíme na stuhnutú mousse.
Mousse:4 plátky želatíny,200 ml acid.mlieka,50 g prášk.cukru,250 g 20%tvarohu,šťava a kôra z jedného bio citróna,200 ml smotany na šľahanie,5 PL ginu.
Želatínu dáme napučať,acid.mlieko,cukor,šťavu a orajbanú kôru z citróna zohrejeme(cca 70 stupňov),zamiešame gin a vytlačenú želatínu,jemne vmiešame tvaroh a dáme na 10 minút do chladničky,kým zmes nezačne želírovať..vyšľaháme šlahačku a metličkou jemne vmiešame do tvarohovej zmesi,dobre rozmiešame.Nalejeme do pohárikov a necháme stuhnúť v chladničke.
Ozdobíme..a teraz ma napadlo,že som tam chcela ešte dať plátok limetky na ozdobu??♀️
No čo už..vy ich tam nezabudnite dať ???