Gaštany v balsamicu:
Cukor rozpustite na svetlý karamel,vhoďte maslo a rozmarín,zmes začne peniť,miešajte kým sa maslo rozpustí a zalejte balsamicom.Pridajte gaštany a vodu..nechajte zvariť na tretinu.Potom vyberte gaštany a zmes prelejte cez jemné sitko.Dochuťte soľou a korením,gaštany pridajte naspäť a udržiavajte teplé.
Risotto:
Maslo rozpustite,pridajte nadrobno nakrájanú šalotku a gaštany.Opečieme dosklovita,pridáme ryžu,popražíme a zalejeme vínom-necháme ho vyvariť,dolievame po varechách vývar,zamiešame a necháme na miernej teplote risotto dovariť na skus.
Nakoniec prihodíme parmezán,dochutíme soľou a mletým čiernym korením.Malo by byť také lejúce.
Risotto na tanieri ozdobte gaštanmi a prelejte balsamicovou omáčkou..ako topku navrch natrhajte prosciutto alebo inú sušenú šunku🤤🤤🤤🤤
😘