Najlepšie ak si cesto pripravíte večer,nie je s tým potom žiadna robota..
https://mezula.sk/alsasky-elsasser-flammkuchen/
Dobre vymieste hladké cesto,zakryte a nechajte do druhého dňa v chladničke.
Potom už len rozdeľte na 6 bochníčkov a nechajte podkysnúť,vyvaľkajte natenko,obložte a šup do horúcej rúry(230 stupňov) alebo na rozpálený kameň.
Na potretie:téglik créme fraiche,1 žĺtko,soľ-rozmiešajte a bohato potrite po vrchu-navrch buď klasicky vypečenú slaninku a na pásiky nakrájanú cibuľu a šup do rúry,alebo-na creme fraiche poukladajte kúsky čerstvého kozieho syra,pásiky červenej cibuľky a plátky fíg-ja som na jeden dala zvyšnú vypečenú slaninku a po upečení jarnú cibuľku a na druhý som uložila po upečení serrano šunku(alebo parma) a posypala lístkami tymiánu..
Ktorý bol lepší neviem povedať,oba boli poprdeli🤤🤤
Vyskúšajte😘😘😘