Divinový guláš s brusnicami a orechové spätzle

Pariaci sa divinový gulášik s brusnicami a orechovými spätzlami🤩🦌
Krásny prvý advent prajem!💙
Dnes ponúkam jelení gulášik,možno Vás inšpiruje na slávnostnejší obed-oboje sa dá pripraviť dopredu,lebo guláš keď postojí,chutí ešte lepšie🤤
Spätzle viete tiež urobiť deň vopred,pred servírovaním ich treba už len jemne opiecť na masle.

Guláš:
Slaninu nakrájame na kocky,necháme rozpustiť a na horúcom tuku sprudka opečieme mäsko.Pridáme cibuľu a cesnak.Popražíme,pridáme pretlak,rozmiešame a opečieme ho,zalejeme vínom..necháme vyvariť,zalejeme vývarom,prihodíme tymián,pár guliček pimentu a borievky,bobkový list a necháme mäso udusiť domäkka.
Keď je mäso mäkké,ovarené vetvičky tymiánu vyberieme,osolíme,namelieme korenie a zahustíme trochou zátrepky.Necháme múku vyvariť,občas premiešame a nakoniec pridáme pár lyžíc brusníc,kľudne aj nakoniec na tanier-alebo servírovať extra.
Orechové spätzle:
Všetko vymiešame dohladka metličkou,necháme postáť 30 minút a zavárame do vriacej osolenej vody haluškárom-len si ho potom hneď umyte,bo to cesto viac neodrajbe nikto stade😆
Hotové precediť,prepláchnuť studenou vodou,nechať odkvapkať a pred podávaním ešte opiecť na masle😊😊
💋

Suroviny

Guláš:
800 gjeleniny(z pleca)
kusmastnejšej slaniny
500 mlhovädzí alebo divinový fond(vývar)
1+1cibuľa a strúčik cesnaku
2 dlčerveného vína
1 PLparadajkového pretlaku
Na dochuteniesoľ,piment,borievky,čierne korenie,bobkový list,pár vetvičiek tymiánu
Nakoniecpár lyžíc zaváraných brusníc
Orechové spätzle:
100 gmletých vlašských orechov
300 ghladkej múky
3vajcia
3žĺtky
120-130 mlperlivej minerálky
Na dochuteniesoľ

Podobné recepty