Guláš:
Slaninu nakrájame na kocky,necháme rozpustiť a na horúcom tuku sprudka opečieme mäsko.Pridáme cibuľu a cesnak.Popražíme,pridáme pretlak,rozmiešame a opečieme ho,zalejeme vínom..necháme vyvariť,zalejeme vývarom,prihodíme tymián,pár guliček pimentu a borievky,bobkový list a necháme mäso udusiť domäkka.
Keď je mäso mäkké,ovarené vetvičky tymiánu vyberieme,osolíme,namelieme korenie a zahustíme trochou zátrepky.Necháme múku vyvariť,občas premiešame a nakoniec pridáme pár lyžíc brusníc,kľudne aj nakoniec na tanier-alebo servírovať extra.
Orechové spätzle:
Všetko vymiešame dohladka metličkou,necháme postáť 30 minút a zavárame do vriacej osolenej vody haluškárom-len si ho potom hneď umyte,bo to cesto viac neodrajbe nikto stade?
Hotové precediť,prepláchnuť studenou vodou,nechať odkvapkať a pred podávaním ešte opiecť na masle??
?