Chilli con carne.

Čo môže v sychravom a upršanom počasí lepšie padnúť ako misečka Chilli con carne?Veď práve🤷🏼‍♀️😉
U nás s domácim zemiakovým chlebíkom..

Kilo mletého mäsa(pol hovädzieho,pol bravčového) spolu s jednou veľkou cibuľou a 2-3 strúčikmi cesnaku,jednou nadrobno nakrájanou mrkvou dobre popražíme na oleji,zasypeme cca 1 čl sladkej papriky,podlejeme asi deci červeným vínom,pridáme jednu konzervu sekaných paradajok a dolejeme hovädzím vývarom(bujónom)-dolievame postupne,osolíme,pridáme asi 1 čl rímskej rasce(mletej)-tú by tam malo byť dobre cítiť..ja som pridala ešte tyčinku škorice(nemusí byť,manžel to zacítil 😆,stačí štipku mletej),ja som dala 1,5 sušenej maďarskej čili papričky(a bolo to tak akurát pikantné aj pre deti),jeden bobkový list,mčk,necháme pol-trištvrte hodiny poodkryté prebublávať,občas zamiešame,poprípade dolejeme vývar..10 minút pred koncom varenia pridáme konzervu odkvapkanej červenej fazule a asi 3 PL kukurice..
Na chilli je najťažšie ho dobre dochutiť..určite budete potrebovať šťavu z asi pol citróna,kyselkavosť bude treba na vyváženie sladkastej fazule a kukurice..
Tip 1:prilejte espresso(alebo šálku čiernej kávy)-simuluje “dymovú” príchuť chilli robeného na ohni-povedal kuchár Frank Rosin..😄
Tip 2:pridajte riadoček 70% čokolády-povedal Jamie Oliver😄
Ja som spravila oboje🤷🏼‍♀️
Navrch v misečke,kto chce,môže kopček créme fraiche😘

Suroviny

1 kgmletého mäsa-pol na pol hovädzie a bravčové
1väčšiu cibuľu
2-3strúčiky cesnaku
1 ksmrkvy
1 konzervasekaných paradajok
1 konzervačervenej fazule
3 PLkukurice
1 ČLrímskej rasce
1 ksbobkový list
1espresso
1 riadoček70%čokolády
1 lhovädzieho bujónu na dolievanie
podľa chutichilli,citr.šťava,soľ,mleté čierne korenie,škorica,crème fraiche

Podobné recepty