Kilo mletého mäsa(pol hovädzieho,pol bravčového) spolu s jednou veľkou cibuľou a 2-3 strúčikmi cesnaku,jednou nadrobno nakrájanou mrkvou dobre popražíme na oleji,zasypeme cca 1 čl sladkej papriky,podlejeme asi deci červeným vínom,pridáme jednu konzervu sekaných paradajok a dolejeme hovädzím vývarom(bujónom)-dolievame postupne,osolíme,pridáme asi 1 čl rímskej rasce(mletej)-tú by tam malo byť dobre cítiť..ja som pridala ešte tyčinku škorice(nemusí byť,manžel to zacítil ?,stačí štipku mletej),ja som dala 1,5 sušenej maďarskej čili papričky(a bolo to tak akurát pikantné aj pre deti),jeden bobkový list,mčk,necháme pol-trištvrte hodiny poodkryté prebublávať,občas zamiešame,poprípade dolejeme vývar..10 minút pred koncom varenia pridáme konzervu odkvapkanej červenej fazule a asi 3 PL kukurice..
Na chilli je najťažšie ho dobre dochutiť..určite budete potrebovať šťavu z asi pol citróna,kyselkavosť bude treba na vyváženie sladkastej fazule a kukurice..
Tip 1:prilejte espresso(alebo šálku čiernej kávy)-simuluje “dymovú” príchuť chilli robeného na ohni-povedal kuchár Frank Rosin..?
Tip 2:pridajte riadoček 70% čokolády-povedal Jamie Oliver?
Ja som spravila oboje??♀️
Navrch v misečke,kto chce,môže kopček créme fraiche?