Bleskové “Mama rosa “ gnocchi z ricotty🇮🇹

Ono toto je že fantázia🙏🏼🙏🏼🙏🏼 a verte či nie,za polhodiny sme sedeli pri stole🤤

Ricottu si spravte buď domácu👉🏼https://mezula.sk/domaca-ricotta/  alebo vezmite z obchodu.Len z nej vylejte prebytočnú tekutinu.Cesto je lepkavé,ale nepridávajte doň zbytočne múku,radšej si podmúčte.Dlho sa s nimi nebabrite,ušúľajte dva šúľky,nasekajte a švihnite do jemne prebublávajúcej osolenej vody.

Kým sa budú opekať na masle,zvrtnete omáčku a takisto ako my to máte za polhodinku💫😚

Gnocchi:múku,parmezán,ricottu,jedno žĺtko,soľ,muškátový oriešok a soľ rýchlo premieste na lepkavé cesto.Stiahnite si cesto z prstov,umyte ruky a pomúčte si dosku.Cesto rozdeľte napoly,pomúčte,ušúľajte dva šúľky a nasekajte ich kartou na gnocchi.Pomúčte si ich a hoďte do jemne prebublávajúcej osolenej vody na tri minútky.Opatrne premiešajte.Vedľa v panvici si rozpustite dobrý plátok masla-dierkovanou varechou vyberte gnocchi z vody,nechajte odkvapkať a pridajte rovno do masla.Sú veľmi jemné ( nieže ich budete oplachovať,idú rovno do masla) ale opekaním spevnejú☺️.

Kým gnocchi za opatrného miešania opekáte,v druhej panvici si opečte dosklovita nasekanú cibuľku s cesnakom na troche oleja.Pridajte passatu ( trochou vody vypláchnite konzervu či fľašku z passaty a pridajte k omáčke,alebo pridajte trochu vody len tak).Nechajte zľahka prebublávať,dochuťte soľou a cukrom,prípadne čiernym korením.Keď gnocchi chytia peknú zlatistú farbu,šuchnite do omáčky smotanu,nechajte krátko prevrieť a pridajte gnocchi.Omáčky je síce veľa,ale gnocchi popijú😚

Horúce na tanieri posypte nasekanou mozzarellou a čerstvou bazalkou🤤🇮🇹

Suroviny

Gnocchi:
250 gricotty
80 gpolohrubej múky (Weizen Dunst)
40 gstrúhaného parmezánu
z 1/3 biocitrónanastrúhaná kôra
1žĺtko
1 zarovnaná ČLsoli
štipkumuškátového orieška
kusmasla na opekanie
Omáčka:
1+1cibuľka+strúčik cesnaku
cca 280 gpassaty (pasírovaných paradajok)
60-70 mlsmotany na šľahanie
štipkasoli a cukru
Na dokončeniemozarellu a čerstvú bazalku

Podobné recepty