Zemiakovo-šošovicové curry

Bleskové/vegánske/sýte zemiakovo-šošovicové curry z jedného garka(hrnca)?
Toto je obed,ktorý každá gazdiná bude milovať-do pol hodiny hotový,umazaný jeden hrniec..?(no dobre,doštička a jedna miska tiež?)
Recept je od zlatej Tanji Grandits.

Na oleji do sklovita opečieme cibuľku a cesnak,pridáme všetko korenie okrem tymiánu a popražíme niekoľko minút(je to všetko korenie,ktoré sa potrebuje chuťovo na tuku rozvinúť)..pridajte na kocky nakrájané zemiaky,šošovicu,paradajky,zalejte vývarom a kokosovým mliekom,pridajte tymián,muškátový oriešok a soľ podľa chuti.Nechajte otvorené prebublávať 20 minút.Posypte nasucho opečenou pohánkou,aby sme mali na zub niečo chrumkacie?
Podávajte s pečivkom.
?

Suroviny

500 gmúčnatých zemiakov
200 gčervenej šošovice
1+2veľká cibuľa+strúčiky cesnaku
200-400 gcherry paradajok(prekrojených)
6 dlzeleninového vývaru
4 dlkokosového mlieka
2 PLhorčicových semien
po 1 ČLrímskej rasce,curry korenia,pimentu,sladkej papriky
Ďalej na dochutenie:soľ,čierne korenie,tymián,muškátový oriešok
Na dokončenie:hrsť nasucho opečenej pohánky

Podobné recepty