Vajcovka podkyslo?

Vajcovka podkyslo??
Z kuchyne starej matere ??ponúkam polievku,ktorú miluje každý od detstva?

Dobrá na piatok a vlastne na hocikedy?

 

Zemiakové kocky zalejeme vodou,dobre osolíme a vhodíme bobkové listy,uvaríme takmer do mäkka.Cibuľu nasekáme nadrobno a na oleji upražíme do svetlohneda,zasypeme lyžicou,-čkou (podľa množstva polievky) múky,necháme zápražku chvíľku prebublať,zalejeme trochou vody,rozmiešame a vlejeme do polievky.

Necháme zovrieť.
Ďalej si pripravíme zátrepku:do mlieka,alebo smotany(ja riedim smotanu vodou) prisypeme lyžicu,-čku múky,pretrepeme a vlejeme do vriacej polievky..všetko necháme aspoň 15 minút povariť,aby sa chuť múky vytratila.
Najtiaž polievku dobre dochutiť..
Soľ,ocot a dobre cukru-zamiešajte si podľa chuti.Už ”čistá” bez vajec by mala chutiť.
Na sám koniec za premiešania vlejte “rozkvedlané” vajcia-ak chcete deti potešiť,nechajte im veľké kusy?-u nás bola vždy bitka o ne?
Tip:naša Ľubka je na túto polievku expert a dáva do zátrepky kyslé mlieko?

Suroviny

zopárzemiakov na kocečky
2-3bobkové listy
hladkámúka
väčšiacibuľa
trochuoleja
trochumlieka alebo smotany
3-5vajec
Na dochutenieocot,soľ a cukor

Podobné recepty