Malú cibuľku a strúčik cesnaku opečte dosklovita na oleji,pridajte 3-4 na kocky nakrájané zemiaky,tie trochu poopekajte,zalejte trochou bieleho vína,ktoré najskôr nechajte vyvariť.Dolejte bujónom(zeleninový,kurací) a asi deckom smotany(buď šľahačkovej,alebo rastlinnej)..zemiaky uvarte domäkka,rozmixujte..Pridajte zo štyri hrste nahrubo nasekaného medvedieho cesnaku,premixujte..dochuťte soľou,troškou muškátového orieška,čierneho korenia.Prípadne ešte rozrieďte a prihoďte kúsok masla-premixujte a podávajte.
Na chrumkavosť som pridala nasucho opečenú pohánku a keďže sa mi nechcelo pošírovať vajcia,spravila som z nich jednoduchú praženičku na masle bez cibuľky a dala na chlebík-ten som dochrumkava opiekla z oboch strán na masle-ukázalo sa to ako výborný nápad🤩🤩🤩