Nálev:100 ml vody,100 ml bieleho vína,4 PL jablčného octu,3 PL cukru,1 čl horč.semienok,2 pimentové guličky,2 klinčeky-priviesť k vareniu,nechajte trochu zvariť..ja som tam pridala na kocečky nakrájanú tekvicu,nechala 5-10 minút povariť,aby zmäkla,ale stále bola chrumkavá..vyberte tekvicu z nálevu,pridajte na lupene rozobratú červenú cibuľu a varte 5 minút..odstavte,pridajte tekvicové kocky a zakryte,nech prejdu chute kým sa spraví pyré-tieto “pickles” môžete jesť aj len tak,k chlebíku..
?600 očistenej tekvice na kocky opečte na masle,zalejte šťavou a kôrou z polovice ?,pridajte trošku vody a nechajte 20 minút dusiť domäkka.Pridajte 2 PL creme fraiche a rozmixujte najemno,ochuťte soľou,mčk,muškátovým orieškom a ak by malo byť kyslejšie od citróna,pridajte aj trochu cukru.
?narežte na tenké plátky,osoľte,nechajte “vypotiť “ a opečte na olivovom oleji..
Nakoniec pokvapkajte bielym jogurtom ochutenom soľou a bylinkami,aké práve máte poruke..
Ja som použila rastlinné náhrady mlieka,takže som to mala vegánske??♀️
Chute pekne spolu zapasovali,aj keď som si to spočiatku nemyslela..
???