Tekvicové pyré,baklažán,pickles.

Tekvicové pyré🎃,nakladaná chrumkavá zeleninka a baklažán🍆-vegán/vegetariánska verzia..
No ako vravím,budem Vás tu teraz bombardovať 🎃hlavami 😆
Muža som doma nemala,ja to hneď využijem na čarovanie zo zeleninou…ale ak by ste vyskúšali a je potreba,kľudne si miesto baklažánu nejaký chvat mäsa k tomu dajte🥩

Nálev:100 ml vody,100 ml bieleho vína,4 PL jablčného octu,3 PL cukru,1 čl horč.semienok,2 pimentové guličky,2 klinčeky-priviesť k vareniu,nechajte trochu zvariť..ja som tam pridala na kocečky nakrájanú tekvicu,nechala 5-10 minút povariť,aby zmäkla,ale stále bola chrumkavá..vyberte tekvicu z nálevu,pridajte na lupene rozobratú červenú cibuľu a varte 5 minút..odstavte,pridajte tekvicové kocky a zakryte,nech prejdu chute kým sa spraví pyré-tieto “pickles” môžete jesť aj len tak,k chlebíku..
🎃600 očistenej tekvice na kocky opečte na masle,zalejte šťavou a kôrou z polovice 🍋,pridajte trošku vody a nechajte 20 minút dusiť domäkka.Pridajte 2 PL creme fraiche a rozmixujte najemno,ochuťte soľou,mčk,muškátovým orieškom a ak by malo byť kyslejšie od citróna,pridajte aj trochu cukru.
🍆narežte na tenké plátky,osoľte,nechajte “vypotiť “ a opečte na olivovom oleji..
Nakoniec pokvapkajte bielym jogurtom ochutenom soľou a bylinkami,aké práve máte poruke..
Ja som použila rastlinné náhrady mlieka,takže som to mala vegánske🤷🏼‍♀️
Chute pekne spolu zapasovali,aj keď som si to spočiatku nemyslela..
💋🙌🏼

Suroviny

Pickles,nálev:
100 mlvody
100 mlbieleho vína
4 PLjablčného octu
3 PLcukru
1 člhorčičných semienok
2 guličkypimentu
2klinčeky
tekvicana kocky
lupenečervenej cibule
Pyré:
600 gočistenej tekvice
šťava a kôraz polovice citróna
trochumasla
trochuvody
2 PLcréme fraiche
štipkusoli,muškátového oriešku,čierneho korenia,cukru
Na dokončenie:
plátkybaklažánu a soľ
trochujogurtu

Podobné recepty