Veľmi sa vytešujem z mojej Sous vide tyčinky,príprava mäsa je úplne iná dimenzia..a hlavne jeho konzistencia a chuť🤤🤤🤤🤤
Kto ju nemá,nezúfajte,Tafelspitz sa dá pekne uvariť a vlastne je to jeho pôvodná príprava..
Rozpoľte neošúpanú cibuľu,opečte reznou stranou dotmava,zalejte dvoma-troma litrami vody,osoľte,pridajte čierne korenie,bobkový list,borievky,koreňovú zeleninu,prípadne horčičné semienka,priveďte k varu a do vriacej vody ponorte asi kilový kus Tafelspitzu..teplotu okamžite stiahnite,nechajte len jemne bublinkovať,skôr ťahať dve hodiny..prípadnú penu odstráňte..
Kto by mal sous vide prístroj:trošku mrkvy a zeleru na kocky opražiť na šalotke a masle,podliať trochou bieleho vína,nechať vyvariť,pridať do sáčka k surovému,mierne osolenému mäsu,takisto pár ihličiek rozmarínu,dva bobkové listy,kocečku masla a plátok citr.kôry..zavákuovať,dať do kúpeľa na 14-16 hodín pri 56 stupňoch..
Vybrať a nakrájať na plátky..
Bylinkovo-chrenová omáčka:
Na masle opražiť šalotku,zaliať 50 ml mlieka a 100 ml smotany,pridať 200 ml zeleninového vývaru..nechať zvariť asi na polovicu..do mixéra si nachystáme dve hrste nasekanej pažítky,dve hrste petrž.vňate,asi 3PL (alebo viac) nastrúhaného čerstvého chrenu..všetko spolu vymixujeme dohladka,dochutíme soľou a čmk..udržiavajte teplé do podávania..
😘