Cibuľu nakrájame na kocky,dosklovita opražíme na 20 g masla a zasypeme umytým,ešte mokrým špenátom.Necháme spadnúť,preložíme do sitka a necháme trochu vychladnúť.V miske zmiešame vajcia a žĺtka,ricottu,nastrúhaný parmezán,dobre muškátového orieška a soli,namelieme korenie.Špenát vyžmýkame a nasekáme nadrobno,primiešame k ricotte.Nakoniec vmiešame múku.Viac ako 250 g ale nedávajte,inak bude cesto tvrdé.Je ako blato,ale poradíte si😄
Dosku dobre pomúčte,cesto taktiež dobre posypte múkou,rozdeľte na trojo a vytvarujte valce a z masy odsekujte kartou ňoky.Tie hneď prešúľkajte po múke.Mali by byť na koncoch špicaté,ale to sa akosi odštiknutím kartou stane samo.
Áno-babračka,ako vždy pri takýchto jedlách🤷🏼♀️
Ňoky nahádžte do jemne vriacej osolenej vody,po chvíľke opatrne premiešajte..5-7 minút im treba.Vyberte ich dierkovanou varechou do tanierov a prelejte horúcom šalviovým maslom,nakoniec posypte parmezánom.
Masielko:80g (alebo aj viac,ňokov je ozaj dosť) masla rozpustite,osoľte a vložte šalviové lístky..kým maslo zhnedne,lístky krásne schrumkavejú a ochutia maslo.
Lyžicu do ruky a idete na vec..a tie chrumkavé šalviové lístky🤤🤤🤤🤤
..ani do Talianska sa nám netreba trtošiť..