Špargľa z rúry-jednoducho a fajne☺️
Skúšala som prvý krát a som spokojná-vitamíny sa nevyplavia do vody ako pri klasickom varení☝?
Špargľu očistíme(odrežeme spodok a ošúpeme),rozložíme na papier na pečenie,jemne posolíme,pocukríme,môžete namlieť čierne korenie (ja mám citrónové,tak som použila -ale stačí klasické), položíme pár vločiek masla a plátok citróna-zatočíme,konce stiahneme kuchynskou niťou a na plechu pečieme 25-30 minút,ja som mala dosť hrubé exempláre,dala som 40 minút na 180 stupňoch.
So zelenou špargľou môžte vystrojiť to isté,len skráťte čas pečenia-podľa hrúbky cca 15-20 minút.
Hotovo?A ku špargli buď holandská omáčka (kľudne aj kúpna) alebo ako ja mám najradšej,hnedé maslo?