Špargľa z rúry-jednoducho a fajne☺️

Špargľa z rúry-jednoducho a fajne☺️
Skúšala som prvý krát a som spokojná-vitamíny sa nevyplavia do vody ako pri klasickom varení☝?
Stačí len plech a papier na pečenie..
Ako prílohu sme mali tentokrát grilované mäsko a pripučené zemiaky-tie momentálne veľmi rada robím (uvariť zemiaky v šupke,jemne ich pripučiť a opekať ich pomaly na masle z oboch strán dochrumkava-na tanieri posypať soľou??)
Inak zvoľte kľudne rezeň,či plátok dusenej šunky.

Špargľa z rúry-jednoducho a fajne☺️
Skúšala som prvý krát a som spokojná-vitamíny sa nevyplavia do vody ako pri klasickom varení☝?
Špargľu očistíme(odrežeme spodok a ošúpeme),rozložíme na papier na pečenie,jemne posolíme,pocukríme,môžete namlieť čierne korenie (ja mám citrónové,tak som použila -ale stačí klasické), položíme pár vločiek masla a plátok citróna-zatočíme,konce stiahneme kuchynskou niťou a na plechu pečieme 25-30 minút,ja som mala dosť hrubé exempláre,dala som 40 minút na 180 stupňoch.
So zelenou špargľou môžte vystrojiť to isté,len skráťte čas pečenia-podľa hrúbky cca 15-20 minút.
Hotovo?

A ku špargli buď holandská omáčka (kľudne aj kúpna) alebo ako ja mám najradšej,hnedé maslo?

Suroviny

zväzokbielej špargle
párvločiek masla
párplátkov citróna
Na dochuteniesoľ,čierne korenie a cukor
Potrebujemepapier na pečenie a kuchynskú niť

Podobné recepty