Šošovicová shakshuka🇮🇱

Šošovicová shakshuka(šakšuka) 🇮🇱 🍳
Ma teraz napadlo,že som ešte nevidela jedlo,kde je toľko Š😅😅😅
Shakshuka je jednoduché a dobré izraelské jedlo,ktoré sa jedáva na raňajky,či večeru..tradične sa skladá len z paradajkovej omáčky a vajec,ale jestvuje veľa variánt a ja som z neho potrebovala spraviť obed,tak som pridala červenú šošovicu☺️
Je to šikovné jedlo z jednej panvice,na ktoré Vám treba len pár surovín😋😋😋

Nakrájanú cibuľku a papriku popražíme na oleji pár minút.Pridáme cesnak nadrobno,paradajkový pretlak,chvíľu osmahneme,zalejeme paradajkami a vývarom.Nasypeme červenú šošovicu,premiešame a necháme prebublávať cca 25 minút,občas premiešame..ak by zmes bola moc hustá,prilejeme trochu vody.Zmes dochutíme soľou,trochou cukru,rímskou rascou a chilli pre jemnú pikantnosť.Nadrobíme polovicu feta syra,druhu si nechajme navrch.Lyžicou urobíme priehlbinky,do ktorej pustíme vajcia.Opakom varešky predchádzajte okolo žĺtok,aby sa bielok spojil so šošovicou a uvaril sa..žĺtko by malo ale ostať tekuté..môžte panvicu zakryť vrchnákom a nechať vajcia trošičku dôjsť.Alebo ju na pár minút vložte do vyhriatej rúry.
A už len navrch namrviť zvyšnú fetu a bohato posypať vňatkou alebo koriandrom😚😚😚Podávajte s chlebíkom🙌🏼

..a pomyslime aspoň takto na obete nepokojov v tejto určite krásnej krajine😌

Suroviny

1+1cibuľa a strúčik cesnaku
1 konzervusekaných paradajok
1 PLparadajkového pretlaku
1/2 červenejpapriky(nemusí byť)
500 mlzeleninového bujónu
200 gčervenej šošovice
100 gfeta syra
párčerstvých vajec
Na dochutenie:petržlen(alebo koriander),soľ,čierne korenie,cukor,chilli a rímska rasca

Podobné recepty