Potrebujeme:200 g červenej šošovice,1 cibuľu,kúsok zázvoru (alebo štipku sušeného), konzerva kokosového mlieka (400 g), čľap bieleho vína (nemusí byť), 600 ml slepačieho bujónu (alebo zeleninového pre vegán verziu),1 červená paprika (alebo väčšia mrkva,či zo 2 paradajky,kus tekvice či väčšia mrkva-núdzne aj zemiak-čo kto nájde 😁), 2 čl curry pasty alebo 1 čl curry korenia,limetka alebo citrón,soľ,mčk a chilli (trošku pikantnosti musí byť).
Cibuľu a zázvor nakrájajte nadrobno,zeleninu na kocky.Šošovicu premyte v sitku.
Na oleji opečte cibuľku zo zázvorom,pridajte curry,či curry pastu,trocha osmahnite,prisypte šošovicu a zeleninu.Chvíľu poopekajte,zalejte vínom (nemusí byť),vývarom a kokosovým mliekom.Do prázdnej konzervy nalejte vodu a použite neskôr na prípadné rozriedenie.
Varte cca 20 minút,alebo kým sa šošovica nerozpadne.
Rozmixujte dohladka mixérom,dobre osoľte,okoreňte,pridajte chilli podľa chuti a nezabudnite limetkovú,či citrónovú šťavu.
Hotovo!
☺️

