Potrebujeme:200 g červenej šošovice,1 cibuľu,kúsok zázvoru(alebo prášok),konzerva kokosového mlieka(400 g),čľap bieleho vína(nemusí byť),600 ml slepačieho bujónu(alebo zeleninového pre vegán verziu),1 červená paprika(alebo väčšia mrkva,či zo 2 paradajky,kus tekvice či väčšia mrkva-núdzne aj zemiak??♀️?-čo kto nájde),2 čl curry pasty alebo 1 čl curry korenia,limetka alebo citrón,soľ,mčk a chilli(trošku pikantnosti musí byť).
Cibuľu a zázvor nakrájajte nadrobno,zeleninu na kocky.Šošovicu premyte v sitku.
Na oleji opečte cibuľku zo zázvorom,pridajte curry,či curry pastu,trocha osmahnite,prisypte šošovicu a zeleninu.Chvíľu poopekajte,zalejte vínom(nemusí byť),vývarom a kokosovým mliekom.Do prázdnej konzervy nalejte vodu a použite neskôr na prípadné rozriedenie.
Varte cca 20 minút,alebo kým sa šošovica nerozpadne.
Rozmixujte dohladka mixérom,dobre osoľte,okoreňte,pridajte chilli podľa chuti a nezabudnite limetkovú,či citrónovú šťavu.
Hotovo!
☺️