Sekaná

Sekaná?
Kedy ste mali naposledy??
Ja to nerobila,ani nepamätám a dnes pri usoplenom počasí veľmi dobre padol takýto retro obedík ?
Bolo nás pri stole trošku viac,kľudne množstvo rozdeľte napoly-inak sekaná je výborná aj za studena?
Keďže som mala doma trochu špenátu,ktorý som potrebovala minúť,obložila som ním mäsko,inak nemusí byť.

Kocky pečiva zalejeme smotanou,necháme vsiaknuť.Všetko dobre premiešame,dobre dochutíme soľou,vegetkou,čiernym korením a pár kvapkami citr.šťavy(nebojte sa jej,ani kôry-ešte nikdy sa mi to neukázalo ako blbý nápad).
Ak robíte bez vajec,len vytvarujte na pekáči sekanú,potrite vodou dohladka a podlejte-stačí voda.
Ja som zmes rozotrela na papier na pečenie,na to navrstvila vyžmýkaný špenát(nemusí byť) a poukladala do radu varené vajíčka.Dobre zabalila,vytvarovala a preplieskala?,zahladila vodou a prešupla na pekáč,podliala vodou.
Piekla som na 200 stupňoch do zlatohneda(niečo cez 1,5 h),polievala občas výpekom a doliala sem-tam vodu.
Podávajte s krémovou kašou a mixed pickles,kyslým uhorkami,cviklovým či kapustovým šalátom-každému podľa gusta✨

Suroviny

1,5 kgmletého mäsa (pol na pol bravčové a hovädzie)
1+1cibuľa a strúčik nadrobno
3vajcia
70 gstaršieho pečiva na kocky (rožky bageta atď)
cca 130-140 mlsmotany
kôra z 1/2biocitróna
pár kvapiekcitrónovej šťavy
Na dochuteniesoľ,čierne korenie a vegetka;)
Extra:5 varených vajec

Podobné recepty