Sekaná

Sekaná 🤗
Kedy ste mali naposledy?
Ja to nerobila,ani nepamätám a dnes pri usoplenom počasí veľmi dobre padol takýto retro obedík 🫠
Bolo nás pri stole trošku viac,kľudne množstvo rozdeľte napoly-inak sekaná je výborná aj za studena😋
Keďže som mala doma trochu špenátu,ktorý som potrebovala minúť,obložila som ním mäsko,inak nemusí byť.

Kocky pečiva zalejeme smotanou,necháme vsiaknuť.Všetko dobre premiešame,dobre dochutíme soľou,vegetkou,čiernym korením a pár kvapkami citr.šťavy (nebojte sa jej,ani kôry-ešte nikdy sa mi to neukázalo ako blbý nápad).
Ak robíte bez vajec,len vytvarujte na pekáči sekanú,potrite vodou dohladka a podlejte-stačí voda.
Ja som zmes rozotrela na papier na pečenie,na to navrstvila vyžmýkaný špenát (nemusí byť) a poukladala do radu varené vajíčka.Dobre zabalila,vytvarovala a preplieskala 👋🏼,zahladila vodou a prešupla na pekáč,podliala vodou.
Piekla som na 200 stupňoch do zlatohneda (niečo cez 1,5 h),polievala občas výpekom a doliala sem-tam vodu.
Podávajte s krémovou kašou a mixed pickles,kyslým uhorkami,cviklovým či kapustovým šalátom-každému podľa gusta✨

Suroviny

1,5 kgmletého mäsa (pol na pol bravčové a hovädzie)
1+1cibuľa a strúčik nadrobno
3vajcia
70 gstaršieho pečiva na kocky (rožky bageta atď)
cca 130-140 mlsmotany
kôra z 1/2biocitróna
pár kvapiekcitrónovej šťavy
Na dochuteniesoľ,čierne korenie a vegetka;)
Extra:5 varených vajec

Podobné recepty