Kokosový olej jemne prihrejte,rozmiešajte s medom alebo sladidlom ktoré ste zvolili.Ak chcete spraviť kváskovú verziu (vrelo odporúčam☺️) zamiešajte do tejto zmesi 2 PL kvásku a dohladka vymiešajte-inak byť nemusí.
Ovsené vločky,nadrobno nasekané mandle,soľ a preosiate kakao premiešajte v mise a zalejte zmesou kokosového oleja a medu.Poriadne premiešajte na drobivú suchšiu zmes.Ak robíte verziu s kváskom,vynechajte soľ,pridajte ju až po 8 hodinách “prekvasenia”-zmes je dosť suchá,nerátajte s tým,žeby podrástla.Napriek tomu bola podľa mňa kvásková verzia po upečení chrumkavejšia a suchšia.
Zmes rozložte na dva plechy vyložené papierom na pečenie a pečte pri 120 stupňoch na horkovzduchu 45 minút-alebo teda dovtedy,kým bude zmes skutočne suchá.Dvakrát pomedzi pečenie granolu poprehrabujte.Už počas pečenia vonia neodolateľne?
Inak ju môžete nechať ešte na plechoch cez noc “dosušiť”.
Biela-akože “smotanová” časť?
Čokoládu roztopte nad vodným kúpeľom a zamiešajte s pufovanou obilninou Vášho výberu.Čo sa množstva týka,vsypte tam toľko,čo čokoláda pojme.Dobre premiešajte,navrstvite na papier na pečenie a nechajte stuhnúť.Nakoniec posekajte nadrobno.
Finále:
Čokoládu a čerešne posekajte nadrobno-a všetko dokopy zmiešajte do tejto úžasnej granoly-som presvedčená,že si to premiešavanie budete užívať ?
Naplňte do pohárov a vychutnávajte ???
Vydrží Vám mesiac,ale o tom silno pochybujem?