Kapary z medvedieho cesnaku 🧸

Kapary z medvedieho cesnaku☺️
Kým medvedí cesnak rozkvitne,nože si zabehnite nazbierať púčiky pred ešte pred ich otvorením.
Rýchlo nazbierané,rýchlo naložené,s jemným cesnakovým podtónom-ideálna pochúťka na chlebíky,šaláty,studené misy,na cestoviny či vandrovky..aj na podarovanie v peknom poháriku🤩

Na asi 70 g pukov potrebujeme na nálev:
🍃60 g cukru,2 ČL soli,120 ml bieleho octu(5-8%-ný),160-180 ml vody,bobkový list,1/2 ČL horčicových semienok..všetko zvariť a nechať prevrieť.
Puky s čo najkratšou stonkou prepláchnite v sitku,rozdeľte doplna do pohárikov a zalejte horúcim nálevom (bobkový list vyberte),zatvorte,po vychladnutí uložte do chladu.
A teraz aspoň 3 dni vydržte💪🏼 a môžte papať..v chladničke vydržia do zjedenia☺️

Suroviny

Na cca 70 gpúčikov kvetov z medvedieho cesnaku:
60 gcukru
2 ČLsoli
120 mlklasického octu (5-8%)
160-180 mlvody
1 bobkovýlist
1/2 ČLhorčicových semienok

Podobné recepty