Marináda:
Tekutiny,nahrubo nakrájanú zeleninu a koreniny priveďte k varu a nechajte vychladnúť..naložte očistené mäso do marinády,občas poobracajte.
Na dusenie:Naložte hrozienka do vína,mäso vyberte z marinády a osušte papierovou utierkou.Marinádu prelejte cez sitko.Mäso sprudka poopekajte na oleji z každej strany,zalejte marinádou a nechajte na miernej teplote dusiť zakryté cca 1,5 hodiny(občas otočte).
Udusené mäsko vyberte,zakryté udržiavajte teplé.Omáčku nechajte trochu zvariť,pridajte hrozienka,povarte ich 10 minút a zahustite najemno nastrúhaným medovníkom.Pridajte nasucho opečené mandľové lupienky.Komu je omáčka stále moc silná,kľudne rozrieďte vodou,prisoľte a nameľte trochu korenia.
Mäsko nakrájajte na plátky a nechajte ešte chvíľu v omáčke prehriať.
💋